עוגת סולת של הנביא יחזקאל

מה אכלו בתקופת התנ"ך? לא רע אם לשפוט לפי שיתוף הפעולה של מסעדת ליליות עם מיזם 929, שבמסגרתו יוגשו 3 מנות "תנ"כיות". מתוכן, קבלו מתכון לעוגת הסולת האהובה על הנביא

בחורה עם מחשב נייד

האוכל התנ"כי של מסעדת ליליות ומיזם 929. צילומים: איליה מלניקוב

בשבוע הבא (ימים שלישי עד חמישי 24-26.5) יתקיים בגן צ'רלס קלור בתל אביב פסטיבל "תל אביב EAT", פסטיבל אוכל עם כניסה חופשית שבו שלושה לילות של אוכל מצוין עם אנשים מצוינים שמבשלים ואוכלים יחד, מנות ממסעדות, מתחם ילדים ומוזיקה, אוכל רחוב ועוד.

בין האורחים בפסטיבל תמצאו גם את מסעדת ליליות בשת"פ מדליק וטעים עם מיזם 929, ששם לעצמו למטרה את הנגשת התנ"ך לקהל הרחב. שף המסעדה, יהונתן ברבי, יגיש 3 מנות בהשראת התנ"ך: סלט שבעת המינים, קדירת כהנים ועוגת יחזקאל (על בסיס מתכון אישי של הנביא!).

את שלוש המנות תוכלו לטעום בפסטיבל, אבל מי שלא מתאפק, או לא יכול להגיע, יכול להכין את העוגה בבית:

עוגת יחזקאל. צילום: איליה מלניקוב

עוגת יחזקאל

מרכיבים:

70 גרם צנוברים קלויים

130 גרם צימוקים בהירים

100 מ"ל מים רותחים

50 מ"ל יין לבן

250 גרם סולת

5 גרם מלח שולחן

5 גרם אבקת סודה

2 ביצים

180 גרם סוכר חום בהיר

20 גרם רוזמרין קצוץ דק דק דק

190 מ"ל שמן זית

250 גרם מחית דלעת נטרלית (ללא תוספות טעם!) 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

משרים את הימוקים במים רותחים ויין לבן כ-0 דקות על מנת לספוח נוזלים ולהתנפח מעט ואז ולסנן (ין צורך לשמור את הנוזלים).

מערבבים את הסולת, מלח ואבקת סודה.

מקציפים במיקסר ביצים עם סוכר חום עד קבלת צבע בהיר מאוד, להוסיף את הרוזמרין הקצוץ ולהוריד מהירות של המיקסר, לזלף בעדינות את השמן זית ואז להוסיף את המרכיבים היבשים (קמח, אבקת סודה, צנוברים ומלח). מדי פעם לעצור ובעזרת לקקן לערבב את התחתית על מנת לשחרר את  הצנוברים שנדבקים בצדדים, להוסיף את המחית דלעת עד קבלת מרקם חלק, להוסיף את הצימוקים.

לשמן תבנית עם חמאה וסוכר חום בשכבה אחידה ולאפות כ-28-35 דקות, להוציא מהתבנית רק לאחר שהעוגה התקררה בטמפ' החדר.

צילום: איליה מלניקוב