למצרכים: (לעוגה בקוטר 24-26 תלוי בגובה העוגה שמעוניינים לקבל)
250 גרם נוטלה
70 גרם חמאה
4 חלמונים
4 חלבונים
100 גרם סוכר
200 גרם קמח
50 גרם קורנפלור
1 אבקת אפיה
100 מ"ל חלב
וניל
לעיטור:
נוטלה – כמות חופשית
שוקולד לבן
אבקת סוכר
להכנה:
1. להמיס את החמאה במיקרו. להוסיף אליה את הנוטלה ולערבב היטב עד איחוד.
2. במיקסר עם וו הקצפה, להקציף את החלבונים לקצף קשה.
3. בקערה נקיה להקציף את החלמונים עם הסוכר לקצף תפוח ובהיר.
4. להוסיף לקערת החלמונים את הנוטלה עם החמאה. ולערבב היטב עד איחוד בתנועת קיפול.
5. לערבב בקערה קטנה את הקמח עם אבקת האפייה והקורנפלור. לנפות אותם לתוך עיסת החלמונים, בשלוש פעמים. פעם קמח, פעם חלב, פעם קמח. פעם חלב ולסיים עם קמח. ולערבב היטב בתנועות קיפול. להוסיף בשלב זה גם את הווניל.
6. לערבב בתנועות קיפול את החלבונים לבלילה עד שמתקבלת עיסה אחידה והומוגנית.
7. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 40-50 דקות או עד שהעוגה מוכנה
8. לצנן את העוגה היטב ולקשט אותה לפי בחירה. הכמויות בעיטור אינן מדויקות בכוונה תחילה 🙂
זכרו, העוגה מאוד מאוד מאוד טעימה, עם הטאץ' והקישוט הנכון היא תהיה עוגת מליון הדולר – פשוטה אבל עם תחכום 🙂
אהבתם את המתכון? תעשו לייק אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!