עוגת משמשים מושלמת לשבת קיצית במיוחד 🙂
למצרכים:
1 בצק עלים (רצוי על בסיס חמאה – יש לחב' מעדנות)
כ- 10 משמשים מגולענים חצויים (שטופים)
3 שקיות סוכר וניל
1 ביצה
3 כפות ריבת משמש חלקה
להכנה:
1. לשים את המשמשים והסוכר ווניל בקערה, לערבב אותם ולהניח אותם לחצי שעה בצד.
2. על משטח עבודה לפתוח את הבצק עלים ולחתוך ממנו מרובע בגודל 25 על 25 (בערך). בנוסף, לחתוך עוד 4 רצועות בצק ארוכות ברוחב של 5 ס"מ. להניח על נייר אפייה בתבנית אפייה. למרוח בשוליי הריבוע ביצה טרופה ועליהם להניח את רצועות הבצק (יראה כמו אמבטיה).
3. לסדר את המשמשים בצמידות אחד לשני. למרוח את שולי הבצק גם כן בביצה טרופה. לפזר סוכר גבישי (לא חובה).
4. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך 40 דקות.
אהבתם את המתכון? עשו לייק ואם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!