משמשים תמיד היו אחד מהפירות האהובים עלי. בקרטיב, בפרי טרי, בשייק, בעוגה ובמה לא. כשחמותי האהובה היתה מכינה את עוגת המשמשים שלה – בעלי ואני היינו מחסלים תבנית יחד. אני חושבת שאחת הסיבות שכל כך התחברתי לעוגה הזו שלה היתה כי העוגה כל כך אפיינה את יחסינו – תערובת של חמוץ ומתוק שמשאיר בפה טעם של עוד. התחלנו הכי חמוץ שיש וזה הפך למתוק אמיתי שנגמר בטרם עת והשאיר טעם של עוד וחסך אמיתי. אז צילי האהובה שלנו לא איתנו כבר שש שנים אבל מלווה אותנו בהרבה נקודות בחיינו. קניתי היום במיוחד משמשים להכין את העוגה הזאת שאני אוכלת תמיד עם חיוך מהול בדמעת געגוע.
המחשבה על צילי מלווה אותי לא פעם- חושבת על כך שלא מעט דברים שהכינה נעלמו איתה לבלי שוב. הייתי רוצה שהבלוג עם המתכונים שלי יישאר הרבה אחריי וישאיר לילדיי ומשפחתי את הטעמים שלי וטעמי ילדותם גם הרבה אחרי שלא אזכה לחבק אותם יותר. תקראו לזה ירושה קולינארית או מזכרת של אהבה.
הערה – אני מכינה תמיד עוד 50% לתערובת כדי להכין מראש תבנית גדולה מאחר והעוגה נעלמת במהירות… שמה בסוגריים את המכפלה לנוחיותכם)
מצרכים:
1/4 1כוס סוכר (2 כוסות פחות כף)
3/4 מחמאה רכה מאד- אני מעדיפה כמעט מומסת (225 גרם)
5 חלמונים (8-9 תלוי בגודל הביצה)
מעט תמצית וניל (גג כפית)
1 שמנת חמוצה (1/2 1)
11/2 כוסות קמח תופח (1/4 2)
2 כפות סוכר שטוחות + כפית קינמון מעורבבים בקערית (יספיק לכם גם לתבנית גדולה בשינוי לכפות סוכר גדושות)
איך מכינים?
מערבלים במערבל את המחמאה עם הסוכר ותמצית הוניל עד להתפחה קלה של התערובת.
מוסיפים ביצים ושמנת חמוצה ומערבלים עד לאיחוד התערובת.
מוסיפים קמח תופח ומערבבים ממש מעט עד לתערובת חלקה.
משתמשים בספריי שמן לשימון תבנית או מניחים נייר אפייה על תבנית גדולה. מוסיפים את התערובת ומעליה מניחים חצאי משמשים עם הפנים מטה.
מפזרים מלמעלה את תערובת הסוכר והקינמון בצורה שווה.
מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות לכחצי שעה עד שקיסם יוצא יבש.
אפשר לאכול חם או קר.
שימו לב שבגלל שיש בתערובת משמשים עדיף לשמור בהמשך בקירור כדי למנוע קלקולים, במיוחד אם חם בחוץ. אני אוהבת לחמם 20 שניות במיקרו ולהתענג.
בתיאבון!