עוגת מעדן דובדבן ושקדים בחושה ללא תוספת סוכר

 

עוגת דובדבנים ושקדים בחושה מהממת

עוגת דובדבנים ושקדים בחושה

קבלתי לנסות כמה מוצרים ללא סוכר .

 

ביניהם היתה צנצנת מעדן דובדבנים .

 

לא קוראים לזה ריבה כי זו לא ריבה . זה מוצר איכותי ללא תוספת סוכר ומכיל פירות בלבד.

 

לעוגה בחושה זה אדיר

 

שבת בבוקר נוסעים לטייל וצריך עוגה לקפה אז הנה הזדמנות .

 

המעדן שולב בעוגה שלי והוא הצלחה .

 

 

החומרים מתאימים לתבנית חלה או 2 תבניות אינגליש קייק

 

 

אז קדימה לכו להכין לכם גם

 

המצרכים –

 

צנצנת מעדן דובדבן של טוסו –TUSSO

 

חצי קילוגרם קמח לבן

 

1 מיכל שמנת חמוצה או אשל

 

שמן בכוס הריקה של מיכל השמנת

 

3 ביצים גדולות

 

ממתיק מלאכותי כמו סוכר בשווי של 10 כפות סוכר (או למי שרוצה 10 כפות סוכר לבן )

 

2 שקיקי אבקת אפיה

 

חופן גדול שקדים משובבים (משהו כמו 70 גרם או יותר למי שאוהב)

 

חצי כפית קינמון טחון

 

100 מיל מים קרים או חלב

 

 

לציפוי העוגה שקיק סוכר וניל ורבע כפית קינמון טחון מעורבים

 

או כף כמו סוכר וקינמון

 

 

בקערה גדולה מכניסים את החומרים הרכים והנוזלים ובמטרפה טורפים יחד היטב

 

מוסיפים את הסוכר או הממתיק וטורפים שוב

 

מוסיפים את צנצנת המעדן וטורפים היטב שלא יהיו גושים.

 

מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומאחדים היטב לא יותר מדי רק עד שהכל הומוגני

 

מעבירים לתבנית האפיה המשומנת .

 

מפזרים את הסוכר והקינמון או הממתיק שבחרנו .

 

 

אופים בתנור חם 180 מעלות במשך 40 דקות.

 

בודקים עם קיסם שיצא נקי

 

 

מקררים ונהנים מכל ביס עם משקה ליד .

 

 מעדן דובדבן

 

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.