קבלתי לנסות כמה מוצרים ללא סוכר .
ביניהם היתה צנצנת מעדן דובדבנים .
לא קוראים לזה ריבה כי זו לא ריבה . זה מוצר איכותי ללא תוספת סוכר ומכיל פירות בלבד.
לעוגה בחושה זה אדיר
שבת בבוקר נוסעים לטייל וצריך עוגה לקפה אז הנה הזדמנות .
המעדן שולב בעוגה שלי והוא הצלחה .
החומרים מתאימים לתבנית חלה או 2 תבניות אינגליש קייק
אז קדימה לכו להכין לכם גם
המצרכים –
צנצנת מעדן דובדבן של טוסו –TUSSO
חצי קילוגרם קמח לבן
1 מיכל שמנת חמוצה או אשל
שמן בכוס הריקה של מיכל השמנת
3 ביצים גדולות
ממתיק מלאכותי כמו סוכר בשווי של 10 כפות סוכר (או למי שרוצה 10 כפות סוכר לבן )
2 שקיקי אבקת אפיה
חופן גדול שקדים משובבים (משהו כמו 70 גרם או יותר למי שאוהב)
חצי כפית קינמון טחון
100 מיל מים קרים או חלב
לציפוי העוגה שקיק סוכר וניל ורבע כפית קינמון טחון מעורבים
או כף כמו סוכר וקינמון
בקערה גדולה מכניסים את החומרים הרכים והנוזלים ובמטרפה טורפים יחד היטב
מוסיפים את הסוכר או הממתיק וטורפים שוב
מוסיפים את צנצנת המעדן וטורפים היטב שלא יהיו גושים.
מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומאחדים היטב לא יותר מדי רק עד שהכל הומוגני
מעבירים לתבנית האפיה המשומנת .
מפזרים את הסוכר והקינמון או הממתיק שבחרנו .
אופים בתנור חם 180 מעלות במשך 40 דקות.
בודקים עם קיסם שיצא נקי
מקררים ונהנים מכל ביס עם משקה ליד .