עוגת מלון

 

עוגת מלון 1

עוגת מלון חתוכה

לא תמיד המלונים טעימים ויוצא שטעמם כטעם מלפפון למרות שריחם מעולה .

למה להזביל? יש דרכים להנות מהם שאחת מהן לאפות עוגה .כן כן

קבלו אותה –

 עוגת מלון מדהימה –

אז יש פה –

מלון של קילו וחצי חתוך לקוביות גדולות כמובן אחרי קילוף!!!

מפזרים מעל כפית קינמון וכוס וחצי סוכר חד פעמי ,2 כפות מי ורדים ומערבבים מניחים בתבנית חלה עמוקה מעל נייר אפיה .

מכינים בלילה –

 מערבבים בקערה כוס וחצי חד פעמית קמח תופח ,

ביצה אחת גדולה,

50 גרם חמאה רכה מאוד

כוס חד פעמית חלב קר .

טורפים יחד היטב רק עד שאין גושים ומעבירים מעל המלון בתבנית האפיה -זה נראה כאילו הכמות קטנה אבל היא לא והיא תופחת.

מעל מכינים שטרוייזל –

מחצי כוס שיבולת שועל-קוואקר

חצי כוס קמח לבן

,50 גרם חמאה רכה

חצי כוס סוכר

ו-50 גרם שבבי שקדים .

מפזרים מעל העיסה ואופים שיזהיב ויתבשל .

(זו תהיה התחתית הפריכה .)

מכסים בתחילה שלא ישרף השטרוייזל (סוג של)בנייר אפיה .

מקררים מעט והופכים כשהפרי שהפך למעין ריבה מעל . קצפת מתבקשת ליד ואפשר גם שמנת חמוצה.

עוגת מלון

עוגת מלון תמונה לאורך יפה

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.