עוגת מייפל, וויסקי תפוזים סיניים וצימוקים

עוגה בחושה מלאת הפתעות וטעמים. קלה מאוד להכנה וטעימה בטירוף

הכל התחיל כשראיתי שמישהו חיפש בגוגל "עוגת תפוזים טובה עם וויסקי", ואז נזכרתי בעוגה הזאת מהבלוג הישן שלי (מלפני 6 שנים!), שגם יש בה תפוזים, גם וויסקי והיא גם טעימה בטירוף. הייתי שוקלת להוסיף לה גם קוביות מרציפן גולמי, אבל מצד שני אני שוקלת להוסיף קוביות מרציפן גולמי לכל דבר, אז אתם לא חייבים.

שימו לב שכמות התוספות פה מטורפת. אפשר גם פחות.

המצרכים (לשתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות):

 

½1 כוסות צימוקים שהושרו לילה קודם בברנדי או בוויסקי

1 כוס תפוזים סיניים ממותקים חתוכים או קליפות תפוז מסוכרות

1 כוס אגוזי מלך או פקאן קצוצים

100 גרם חמאה רכה

½ כוס סירופ מייפל

2 ביצים

שמינית כוס ברנדי/וויסקי שבתוכו הושרו הצימוקים

½ כפית וניל

1 גביע שמנת חמוצה (במתכון המקורי היה חצי גביע, אבל מה יש לי לעשות עם חצי גביע? אז הכנסתי את כל תכולת הגביע)

¼1 כוסות קמח תופח

1 כפית תערובת תבלינים הכוללת קינמון, אגוז מוסקט, פלפל אנגלי והל (כלומר התבלין הסודי שלי)

¼ כפית ג'ינג'ר טחון

קליפת תפוז מגוררת (לא חובה)

אופן ההכנה:

ערבלו את החמאה והמייפל

הוסיפו את הביצים אחת אחת

הוסיפו לסירוגין את שאר החומרים ללא הצימוקים, תפוזים ואגוזים (התחילו וסיימו בקמח)

הוסיפו בערבוב ידני את הצימוקים, התפוזים הסיניים והאגוזים

שימו בתבניות (אפשר גם תבניות מאפינס) ובתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-40 דקות.

מיכל יפה