עוגת מוס שוקולד ,קוקוס ושמנת מתוקה

העוגה המקורית של עידית , תמיד טעימה צועדת עמנו כבר הרבה שנים בחג הפסח.
היות ונשארה לי מעט קצפת..הוספתי מעט מייפל ויצרתי שכבה נוספת.

בחורה עם מחשב נייד

תבנית 24- מחממים תנור ל 180 מעלות

חומרים: לשכבת הקוקוס:

6 חלבונים בטמפרטורת החדר

1 כוס סוכר

2 כוסות קוקוס

לשכבת מוס השוקולד:

200 גר' שוקולד מריר איכות

50 גר' חמאה

6 חלמונים.

לשכבה העליונה:

2  שמנת מתוקה

1/4 כוס סוכר

2 כפות אינסטנט פודינג וניל.

הכנה:

את החלבונים מקציפים עם הסוכר לקצף קשה,

מוסיפים את הקוקוס.

מרפדים את התבנית ומשמנים מעט ושופכים את בלילת הקוקוס לתבנית ולתנור  ל30 דקות.

מקררים.

את השוקולד ממסים עם החמאה במקרו גל בפולסים של 30 שניות כל פעם עד שהתערובת חלקה,

מוסיפים את החלמונים ומערבבים מהר- מקררים.

להקציף את השמנת עם הסוכר ופודינג וניל לקצב יציב.

1/2 מהתערובת לשוקולד בקיפולים עדינים.

את תערובת השוקולד למרוח על הקוקוס.ולקרר

אחת את היתרה למרוח מעל השוקולד.

לעוגת קוקוס שוקולד ושתי קצפות

עשיתי ציפוי מעלה של שוקולד וחמאה. שלא יחסר