עוגת מוס שוקולד עם טוויסט כשר לפסח

את עוגת המוס הזו אני מכינה כבר שנים. עוגה שניראת  מקונדיטורית בוטיק.

בסיס העוגה במתכון המקורי עם קמח, בפסח אני מחליפה את הקמח בקמח תפוחי אדמה ולא מרגישים הבדל.

יכולה להתאים לפסח או לרגישים לגלוטן עם קמח תפוחי האדמה.

ניתן להכין אותה גם פרווה עם שמנת צמחית וחלב סויה שמתאים גם לצמחוניים.

 

מוס שוקולד

בסיס העוגה:

5 ביצים

מפרידים את הביצים לחלמון וחלבון.

מקציפים את החלבונים עם 5 כפות סוכר

לאחר מכן מוסיפים את החלמונים לקצפת החלבונים

מוסיפים 2 כפות קקאו ו-3 כפות קמח (ללא גלוטן מוסיפים 3 כפות קמח תפוחי אדמה) ומערבבים לבלילה חלקה וקרמית

אופים בתבנית עגולה 26 , בחום של 180 מעלות כחצי שעה עד שהבסיס מתייצב

מצננים ומרטיבים את העוגה עם חצי כוס חלב (לפרווה מרטיבים עם חצי כוס חלב סויה)

קרם לבן:

מקציפים שמנת מתוקה (לפרווה שמנת צמחית) , כוס חלב (לפרווה כוס חלב סויה), איצטנד פודינג

קרם מוס שוקולד:

שמנת מתוקה (לפרווה שמנת צמחית) , כף סוכר, שוקולד מריר.

להקציף את השמנת המתוקה עם כף סוכר. להמיס במיקרו את השוקולד מריר ולהוסיף לשמנת ולערבב עד קבלת מוס.

מורחים את שכבת הקרם הלבן על בסיס העוגה ומעליו את שכבת מוס השוקולד.

מכניסים למקרר ל-8 שעות לפחות.