עוגת מוס שוקולד לבן

 

0a817615-0705-4859-89e7-5978c0a0ff90

חייבת לפתוח את המתכון ולרשום את החיסרון הגדול שיש בעוגה הזאתת – חחייב להכין את הגנאש לילה לפני ההכנס עצמה ואז להמתין עוד לילה כשהיא מתייצבת במקרר. אבל, היתרון עולה על החיסרון – העוגה טעימה ולא כבדה, נמסה ומשאירה טעם של עוד ועוד ועוד …

השוקולד הלבן הוא המיחזור הראשון  שהומצא, או שהוא המאל הראשון שנאמר עליו – חבל לזרוק אז נמציא ממנו משהו שאין כמוהו כך נולד השוקולד הלבן שמייצרים אותו משומן פולי הקקאו, אין מתוק ואין עוד מוצר שיהפוך נחשק וחסר צבע כמותו. הרי מי באמת אוהב לאכול משהו חסר צבע ?

כשהקטנה התחילה עם מעדנים היא העדיפה רק את חסרי הצבע החל בלבן ועד מעדני חלב בטעם וניל ובלבד שיהיו לבנים. עם הזמן הבנתי שגם שוקולד חלב היא לא אוהבת או כל חטיפי הקליקים למיניהם והדגנים הממולאים – הם חייבים לבוא חסרי צבע !

עוגות שוקולד עד היום לא חביבות עליה, כמה חבל שאין אבקת קקאו בצבע לבן 🙂 אז איזו עוגה נכין לה ליום ההולדת ?

עוגת מוס שוקולד לבן.

מינימום עבודה ומקסימום מחמאות. מבטיחה לכם.

המצרכים :

לבסיס

5 ביצים

חציה כוס סוכר

פודינג שוקולד אחד

למוס השוקולד הלבן

200  גרם שוקולד לבן

2 כפות פודינג וניל

2 שמנת מתוקה

ההכנה :

הבסיס –

להפריד את הביצים , להקציף את החלבונים עם הסוכר, להוסיף בהדרגה את החלמונים ואת הפודינד

לאפות כ 40 דקות ב 170 מעלות ולקרר

למוס –

לחמם שמנת מתוקה אחת ולהמיס בתוכה את שוקולד הלבן – להכניס ללילה למקרר

לקערת המערבל להכניס את השמנת המתוקה השניה 2 כפות פודינג הוניל  והגנאש ולהערבל במהירות גבוהה עד קבלת קצפת עשירה ויציבה, לשפוך על הבסיס ולמקרר לילה אחד.

זהו.

בתיאבון