עוגת מוס גבינה (קרה) מגבינת כנען 5% של תנובה בטעם ריבת חלב .
גילוי נאות קיבלתי את הגבינה להתנסות – גבינה מעולה להכין דברים טעימים באפיה.
בואו נתחיל, המתכון קל להכנה וטעים, לחגים, לשבתות, ולא רק בחג השבועות וכל ימות השנה
מצרכים:
1 חבילה ופלים (200גרם) במילוי קרם אגוזים, אפשרי בכל טעם (לתחתית) .
1 חבילה 500 גרם גבינה כנען 5% של תנובה.
1 חבלה של אינסטנט פודינג ריבת חלב .
1 גבע שמנת חמוצה 9% תנובה .
1 מכל 250 גרם שמנת מתוקה להקצפה ( או צמחית) השף הלבן.
1 כוס סוכר (לחלק ל- 2 = 1/2 כוסות) .
לעטור דובדובנים .
* תבנית קפיצית – 24'- 20' או חישוק (רינג) ושקף מסביב לתבנית.
ההכנה:
* לרסק במעבד מזון בפלה לפירורים (להדק בתחתית בתבנית, עדיף תבנית קפיצית 22'- 24' או רינג ושקף מסביב
* במעבד מזון מערבבים הכל ביחד, 1/2 כוס סוכר עם גבע שמנת חמוצה, אינסטנט פודינג ריבת חלב וגבינת כנען 5% של תנובה, לעבד עד שנהיה קרמי חלק .
* במיקסר להקציף שמנת מתוקה של השף הלבן, (אני אוהבת את שמנת צמחית) עם 1/2 כוס סוכר, להקציף לקצב יציב ורך לא חזק מידי כדי שיאפשר לערבוב ו- זילוף .
* לשמור חלק מהקצפת לזילוף ולעיטור (לא חייב) אפשר בלי .
* לערבב קצפת עם תערובת הגבינה בעדינות בצורה קיפולי .
* בתבנית קפיצית או חישוק (רינג) להדק את פירורי הופלה לתחתית, לסדר מסביב לדפנות שקף .
* לשפוך מעל את תערובת הגבינה ולישר בתפיחות .
* להכניס להקפאה ולהקפאה לפחות לשעתיים לפני שמוסיפים עיטורים קצפת ודובדבנים .
* לשמור במקפאי ורק כשעה לפני ההגשה להוציא למקרר .
הערה:
* אפשר לעשות שינוים בטעמים של הפודינג, אפשר להכין תחתית ופלים בטעמים שונים, וגם אפשר פשוט לפזר מעל העוגה כאשר היא לפחות שעה במקפיא, לפזר שוקולד או מקופלת או חלבה … אין סוף למה שאתם אוהבים .
בתאבון ! … חג חנוכה שמח
נכתב וצולם ע"י לבנה לני רייזר בפייבוק LEVANA REISER
אשמח עם תכנסו לדף קבוצה : https://www.facebook.com/groups/245551548881140/395125233923770/?notif_t=like