עוגת מוס גבינה קרה בטעם ריבת חלב.

שלום לכולם,
ברוכים הבאים חברים יקרים לפוסט הראשון שלי בסלונה, השתדל לעסוק במיוחד ב- מאפים קינוחים אוכל ביתי ועוד …

התחיל במשהו מתוק וטעים, עוגת מוס גבינה מיוחדת שהכנתי אתמול עבור חמותי בת 95 שנים לחג החנוכה היא אוהבת עוגות גבינה, וזאת העוגה עבורה, בהמשך העלה עוד ועוד מתכונים שהכנתי ופורסמו בעבר בדף הפייסבוק שלי ומבלוגים אחרים שלי, וגם הכתוב מתכונים חדשים, מתכונים מחומרי גלם שונים שקיבלתי להתנסות, מוצרים איכותיים להמליץ … במיוחד כאלה שאני אוהבת, בבלוג הזה תמצאו הרבה דברים שונים : חוץ ממתכונים גם חוויות ורשמים קולינריים, חוות דעת על מסעדות אולמי אירועים, הפקות וסדנאות, סיורי אוכל, סיורי יין, סיורי שווקים, תזונה – נכונה, קולינריא, וגם השקות של מוצרים הקשורים ל-מזון קולינריא , כמו כן בבלוג אני מסקרת מוצרים שונים וכותבת גם על דברים שלא קשורים רק על אוכל.
אשמח אם תירשמו ותבקרו בבלוג שלי … אהבתם עשו לייק … תודה רבה .

בחורה עם מחשב נייד

עוגת מוס גבינה (קרה) מגבינת כנען 5% של תנובה בטעם ריבת חלב .

גילוי נאות קיבלתי את הגבינה להתנסות – גבינה מעולה להכין דברים טעימים באפיה.

בואו נתחיל, המתכון קל להכנה וטעים,  לחגים, לשבתות, ולא רק בחג השבועות וכל ימות השנה

מצרכים:

1 חבילה ופלים (200גרם) במילוי קרם אגוזים, אפשרי בכל טעם (לתחתית) .
1 חבילה 500 גרם גבינה כנען 5% של תנובה.
1 חבלה של אינסטנט פודינג ריבת חלב .
1 גבע שמנת חמוצה 9% תנובה .
1 מכל 250 גרם שמנת מתוקה להקצפה ( או צמחית) השף הלבן.
1 כוס סוכר (לחלק ל- 2 = 1/2 כוסות) .
לעטור דובדובנים .
* תבנית קפיצית – 24'- 20' או חישוק (רינג) ושקף מסביב לתבנית.

ההכנה:
* לרסק במעבד מזון בפלה לפירורים (להדק בתחתית בתבנית, עדיף תבנית קפיצית 22'- 24' או רינג ושקף מסביב
* במעבד מזון מערבבים הכל ביחד, 1/2 כוס סוכר עם גבע שמנת חמוצה, אינסטנט פודינג ריבת חלב וגבינת כנען 5% של תנובה, לעבד עד שנהיה קרמי חלק .
* במיקסר להקציף שמנת מתוקה של השף הלבן, (אני אוהבת את שמנת צמחית) עם 1/2 כוס סוכר, להקציף לקצב יציב ורך לא חזק מידי כדי שיאפשר לערבוב ו- זילוף .
* לשמור חלק מהקצפת לזילוף ולעיטור (לא חייב) אפשר בלי .
* לערבב קצפת עם תערובת הגבינה בעדינות בצורה קיפולי .
* בתבנית קפיצית או חישוק (רינג) להדק את פירורי הופלה לתחתית, לסדר מסביב לדפנות שקף .
* לשפוך מעל את תערובת הגבינה ולישר בתפיחות .
* להכניס להקפאה ולהקפאה לפחות לשעתיים לפני שמוסיפים עיטורים קצפת ודובדבנים .
* לשמור במקפאי ורק כשעה לפני ההגשה להוציא למקרר .

הערה:

*  אפשר לעשות שינוים בטעמים של הפודינג, אפשר להכין תחתית ופלים בטעמים שונים, וגם אפשר פשוט לפזר מעל העוגה כאשר היא לפחות שעה במקפיא, לפזר שוקולד או מקופלת או חלבה … אין סוף למה שאתם אוהבים .


בתאבון ! … חג חנוכה שמח

נכתב וצולם ע"י לבנה לני רייזר בפייבוק LEVANA REISER

אשמח עם תכנסו לדף קבוצה : https://www.facebook.com/groups/245551548881140/395125233923770/?notif_t=like