עוגת מוס גבינה,ריבת חלב וקרמל מלוח

את העוגה הזו מכינים בקערה אחת בלי הרבה התעסקות ממצרכים שיש בכל סופר
פשוט תענוג

מוס גבינה וקרמל מלוחיושבים בחצר נחים בעליל ומליון ואחת הצעות
מוס גבינה וקרמל מלוח חתוך
מה אוכלים בחג השני של סוכות .
נמאס בשר איףף כולם אומרים .
נו טוב אמרתי בואו נכין ארוחה חלבית .
כולם האירו פנים ואלונה בכורתי ואני ואני נרתמנו להכין ארוחה מושקעת.
אני על המתוק .
לא שואלים מה כי יודעים שיקבלו הפתעה
והפעם הפתעה מיוחדת בטעם של עוד ובקערה אחת ? אה? איזו יעילות .

בואו להכין איתי

לתבנית עמוקה מתפרקת 26 .
לצפות בנייר אפיה .

לתחתית – שרוול ביסקוטים חצי חצי – יש כזה בכל סופר חצי שוקולד חצי וניל
לסדר מורטבים במעט חלב בתחתית התבנית

לקרם –
2 אריזות אינסטנט פודינג וניל צחור (היו לי בבית של חברת מיה)
500 גרם גבינה לבנה 5%
1 מיכל שמנת חמוצה
1/2 ליטר שמנת לבישול 15% שומן
1 שקיק ג'לטין מומס בחצי כוס מים רותחים
מקציפים הכל יחד כשאת הג'לטין שהתקרר מעט מוסיפים בסוף ההקצפה .
המסה נוזלית וזה בסדר.
מעבירים מעל הביסקוטים ומאפסנים במקפיא לשעת התייצבות .
מערבבים בכוס 2 כפות חמאת בוטנים נוזלית
ו-2 כפות סילאן או סירופ דיבאס למי שיש
כשהעוגה מתייצבת מעט מנטפים בכפית נקודות מהתערובת וממשיכים לצנן עד שהעוגה נקרשת לפחות שעה.

בנתיים באותה קערה מקציפים מיכל שמנת מתוקה
100 מיל חלב
1 אריזת אינסטנט פודינג בטעם ריבת חלב
מוציאים מהמקפיא את העוגה ומורחים הקרם מעל .
מפזרים גילוחי קוקוס לא ממותקים שקונים בחנויות פיצוחים .
אפשר גם קוקוס קלוי אבל הלבן טעים יותר
מטפטפים קרמל מלוח שקונים בסופר -יש של חברת מיימונס חדש וטעים .
מי שרוצה שיכין בבית אבל מי רוצה לעבוד קשה בערב חג .
מאפסנים במקרר ומגישים קררר.
גילוי נאות אלו החומרים שאני אוהבת . ניתן להחליף באחרים .

לבלוג מוס גבינה וקרמל מלוח

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.