עוגת לימון

עוגה חורפית עם טעמים, ארומה וניחוחות של לימון. העוגה רכה, נימוחה וחמצמצה עם כל זה מתקתקה, כ"כ טובה שתרצו לשתות קפה רק בגלל העוגה.

15094499_10209212632927709_9004653990823424813_n
למצרכים:
לעוגה:
4 ביצים
225 גרם חמאה
2 כוסות סוכר
3 כוסות קמח תופח
1/4 כוס מיץ לימון סחוט
175 סמ"ק חלב
גרידה מ – 5 לימונים (רק החלק הצהוב)
1 כפית תמצית ווניל איכותית
לסירופ:
חצי כוס סוכר
חצי כוס מיץ לימון
לציפוי:
240 גרם אבקת סוכר
מיץ מלימון 1
להכנה:
15085606_10209212630887658_1842504599051969082_n
– בקערת מיקסר, עם וו גיטרה, לעבד חמאה עם ביצים למשך 5 דקות. לאחר מכן להתחיל להוסיף את הביצים אחת אחת, לאט לאט… סה"כ ההקצפה תהיה כעשר דקות.
– להוסיף את הגרידת לימון ואת הווניל.
– לערבב את החלב עם הלימון. להוסיף לעיסה את הנוזל ואת הקמח בשלבים. פעם קמח פעם נוזל פעם קמח ופעם נוזל ולסיים בקמח.
– להעביר לתבני אפיה משומנת ולאפות 35-40 דק'. לצנן 10 דק'.
– לסירופ: בינתיים, להרתיח את הלימון והסוכר לסירופ, עד רתיחה ועד שהסוכר נמס.
לצקת על העוגה.
– לציפוי: לערבב את האבקת סוכר על הלימון רצוי עם מטרפה ולצקת על העוגה.
עכשיו תגידו……איך יצא???????????????