עוגת לחם פירות

מה עושים כשנשארים הרבה פירות במקרר או כשמתחשק משהו מרענן? מכינים מהם עוגת לחם פירות

לא יודעת איך קרה לי, אבל מצאתי את עצמי עם אינפלציית פירות במקרר. היה ברור לי, שאני חייבת לעשות מעשה, להציל אותם. שטפתי ענבים ואפרסקים. הכנתי בלילה, הוספתי אליה את הפירות החתוכים ויצאה עוגת לחם פירות. הפעם הוספתי כמות קטנה של סוכר. אוהבי המתוק יכולים להגדיל את כמות הסוכר.
promo_long
 

עוגת לחם פירות

מצרכים:
1 ק"ג פירות נקי מגרעינים חתוכים לקוביות (אני השתמשתי ב-800 ג' ענבים ירוקים וב-200 ג' אפרסקים)
4 ביצים
4 כפות סוכר לבן
3 כפות סוכר חום
4 כוסות קמח תופח
2 כפות שמן זית
2 כפיות מלח
4 כוסות חלב פושר
.

DSC_2608

.
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
2. טורפים במעבד מזון או במיקסר את הביצים עם הסוכר הלבן ו-2 כפות סוכר חום עד קבלת תערובת תפוחה (כדקה).
3. מוסיפים תוך כדי טריפה שמן זית ומלח ובהדרגה מוסיפים את הקמח ואת החלב.
4. ממשיכים לטרוף עד קבלת תערובת אחידה.
5. מוסיפים בערבוב ידני 2/3 מתערובת הפירות החתוכים.
6. משמנים תבנית גדולה בשמן זית. מעבירים אליה את התערובת. מפזרים מעל את שאר הפירות, כף סוכר חום ומעט שמן זית.
7. מכניסים לתנור החם ואופים כשעה או עד שפני המאפה זהובים וקיסם ננעץ יוצא יבש.

DSC_2143