עוגת לוקס .לא מכירים? אז נא להכיר

עוגת לוקס

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

יש זכרונות שלא נמוגים לעולם .

אחד מהם זה קרטיב שהיה קרוי בפי העם ארטיק לוקס .

מה זה תשאלו? אספר בהנאה ועניים נוצצות על קרטיב וניל מפוצץ ברסיסי בוטניםקלויים,פיסות ג'לי קטנטנות בטעמים וקליפות הדר מסוכרות וקטנטנות וכאשר נגסת פיך התפוצץ מטעמים .

אז הגלידה לא היתה באיכות פרימיום אבל הרגיש לנו כאילו הגענו לגג העולם מעונג .

ומה בין זה לעוגה שלי? יש בהם טעמי הלוקס האהובים ואין ילד שלא יאהב אותם בדיוק כמונו בעבר .

בואו נלכה להכין לנו לשישי עם תה חם.

קחו בחשבון שזה יעוף ותכינו כמות כפולה .

לעוגה –

350 גרם קמח תופח

1 מיכל שמנת חמוצה או לבן -השמנת גורמת לעוגה להיות נימוחה יותר .

50 גרם פירות קצוצים לאפיה -קליפות הדרים,דובדבנים כתומים .

5 סוכריות ג'לי צבעוניות חתוכות לפיסות .(לא חובה)

2 כפות חמאת בוטנים גם בוטנים גרוסים .

150 גרם סוכר לבן

5 ביצים שלמות

100 גרם חמאה מומסת קרה

50 גרם שוקולד  לבן חלב או מריר קצוץ דק ידנית .פה שמתי שוקולד לבן למראה נקי יותר .

מעט סוכר לפיזור מעל העוגות .

אופן ההכנה –

מקציפים את הביצים השלמות עם הסוכר .מוסיפים את החמאה  וממשיכים להקציף

מבליעים בעדינות את הקמח לא יותר מדי כדי לא ליצור גלוטן מיותר.

מוסיפים ידנית את התוספות בעדינות .

מעבירים ל-2 תבניות אינגליש קייק או תבנית חלה .

מפזרים מעט סוכר מעל כל תבנית .

אופים 35 דקות בחום של 180 מעלות .

לבדוק ואם צריך אז לאות עוד כמה דקות. העוגות צריכות להיות זהובות .

מקררים ומפזרים אבקת סוכר לקישוט ונהנים מכל ביס .

אחחח איזה זכרונות ילדות מתוקים .

 

 

.

 

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.