עוגת לוטוס טבעונית עם שוקולד לבן ובייגלה

עוגה טבעונית משובחת לבנה וחגיגית בשילוב קרמל לוטוס ומליחות עדינה

עוגת לוטוס ובייגלה - 1 לחג השבועות, השני מבין שלושת הרגלים, שמות שונים שכן אירועים רבים נחגגים ביום זה:

חג השבועות המהווה סיום 7 שבועות לספירת העומר שמתחילה בחג הראשון של פסח.

חג מתן תורה – על פי חז"ל מזוהה תאריך זה עם זמן מתן תורה, ובהתאם לכך קוראים בתורה בפרשת מעמד הר סיני ועשרת הדיברות.

חג הקציר – זוהי תחילתה של תקופת קציר חיטים. הזורעים בדמעה ברינה יקצורו.

חג הביכורים, חג של התחדשות והצגת הדור החדש של תנובת הארץ.

במרוצת הדורות הפך החג גם לחג המים (זהירות צינור מחובר לברז כבר בהיכון בחצר) ולא רק ילדים משפריצים זה על זה בחג הזה, אוההההההה.

המסורת שהשתרשה בדורות האחרונים היא של חג שבועות = חג לבן = חג החלב. אולם, בשבילי, חג השבועות הוא חג מלא בפירות קיץ: משמשים, אפרסקים מכל הסוגים, שזיפים בשלל זנים וצבעים, אבטיח עסיסי, מלון מתוק, ענבים, דובדבנים, עוד מעט יריח הבית ממנגו וגויאבה ולא יהיה לי מקום במקרר להכניס אפילו סיר אחד. לא רק פירות, גם ירקות עונתיים מבשילים בעונה זו: החל מבצל ושום טרי (שמקדים לסביבות פסח), תירס מתוק, פקעות של תפוחי אדמה ובטטה, במיה אהובתי, חציל, פלפל ודלועים. בניגוד לכל הירוקים שמשגשגים בחורף, הקיץ הוא שעתו היפה של הבזיליקום ופסטו טרי יהיה חלק מהתפריט שלנו בקיץ הקרוב.

יחד עם כל זאת, מסורת זו מסורת, ולכן הכנתי עוגה לבנה, טבעונית למהדרין, ללא אפייה, שמשלבת את טעמי הקרמל, ומעוטרת בשברי בייגלה אותם ציפיתי בתערובת לוטוס ושוקולד לבן. הבייגלה מוסיף מליחות עדינה לאיזון המתיקות של העוגה, ומרקם קראנצ'י המהווה ניגוד לנימוחות הקרם בעוגה. להכנת העוגה מספר שלבים, די פשוטים, ואני ממליצה לעקוב אחריהם ולהקפיד ולבצע כל שלב לפי הסדר המופיע במתכון המפורט.

המרכיבים לתבנית עגולה בקוטר 22 ס״מ

לבסיס:

  • 1 חבילת ביסקוויטים לוטוס
  • 3 כפות שמן קוקוס נוזלי (בקיץ זה מצב הצבירה שלו. בחורף צריך לחמם)

למלית:

  • 2 אריזות שמנת צמחית להקצפה (500 מל)
  • 1 אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 1 כוס חלב סויה או קוקוס
  • 200 גרם גבינה בסגנון ריקוטה (אני השתמשתי בזו של משו משו)

לציפוי:

  • 2+2 כפות ממרח לוטוס (ראו הוראות הכנה)
  • 100 גרם שוקולד לבן פרווה (טבלה, נטיפים, או מטבעות אותם ניתן להשיג בחנויות המתמחות באפייה)
  • 1 כוס בייגלה שטוחים בטעם טבעי

 .אופן ההכנה:

1. הכנת הבסיס: טוחנים את ביסקוויטים במעבד מזון. מוסיפים את שמן הקוקוס ומערבבים. מעבירים את תערובת הפירורים לתחתית של תבנית עגולה קפיצית (אני השתמשתי ברינג אותו כיוונתי לקוטר 22) ומהדקים אותם היטב  לתחתית בעזרת הידיים או באמצעות תחתית של כוס. מכניסים למקרר להתייצבות של שעה לפחות.

 עוגת לוטוס ובייגלה - 2

2. ציפוי הבייגלה: ממיסים בקערה את השוקולד הלבן עם 2 כפות ממרח לוטוס. שוברים חלקית את הבייגלה ומכניסים אותם לקערה. מערבבים כך שכל הבייגלה יצופו בתערובת המתוקה. מוזגים את תוכן הקערה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים בעזרת מרית. מכניסים למקרר או למקפיא עד לשלב קישוט העוגה.

3. הכנת המלית: מקציפים בקערת מיקסר עם מקצף בלון את השמנת, הפודינג והחלב עד שמתקבלת קצפת די סמיכה. מרככים בעזרת מזלג את גבינת הריקוטה ומוסיפים אותה בעדינות לקצפת. ממשיכים להקציף עד לקבלת קרם סמיך שהמקצף משאיר בו פסים.

4. הרכבת העוגה: מפזרים בעדינות את המלית ע"ג הבסיס ומיישרים את פני העוגה בעזרת סכין או מרית. מכניסים את העוגה למקרר לכמה שעות להתייצבות. עד השלב הזה ניתן לעשות אפילו כמה ימים מראש ולשמור את העוגה עטופה בניילון נצמד במקפיא.

5. לקראת ההגשה מעבירים את הבייגלה המצופה לקרש חיתוך וחותכים אותו עם סכין בצורה חופשית כך שיהיו חלקים קטנטנים וחלקים גדולים.

 עוגת לוטוס ובייגלה - 3

6. ציפוי וקישוט: מחממים את 2 כפות ממרח הלוטוס הנותרות כך שיתקבל ממרח נוזלי, שופכים אותו בעדינות קרוב לשולי העוגה כך שייווצרו פסי נזילה לאורכה. מפזרים מעל העוגה את חתיכות הבייגלה באופן חופשי ונועצים את החלקים הגדולים בעוגה בעמידה. מגישים את העוגה בגאווה חגיגית וטעימה במיוחד.

עוגת לוטוס ובייגלה - 4

חג שמח!

בתיאבון!

חיים וטעים!

מזמינה אתכם לעקוב אחרי בפייסבוק, שם תוכלו למצוא מתכונים טבעוניים נוספים שלי: חיים וטעים – אורלי כהן

הערות:

  • במקום גבינת הריקוטה (משומשו), אפשר להשתמש בממרח טופו לפי בחירתכם.
  • אפשר להחליף את הבייגלה השטוחים בבייגלה שמיניות קטנות, או מקלות ואז לשבור אותם ולנעוץ את השברים בעוגה.
  • ניתן להמיר את הקצפת הצמחית בקרם קוקוס, אולם הטעם ישתנה.

עוגת לוטוס ובייגלה - 5

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.