עוגת יער שחור – עוגת גבינה קרה עם פתי בר

עוגת הגבינה שלי לחג השבועות עם טעמים חדשים של פתי בר קרמל ו- פתי בר שוקולד מריר של אסם

בחורה עם מחשב נייד

עוגת גבינה קרה ללא אפיה עם ביסקוויט פתי בר, שוקולד ופירות יער

עוגת גבינה ה "יער השחור" שלי מלאה בטעמים

אפשר לשמור במקפאי לאורך זמן

ולהתפנק גם כעוגת גלידה

חג שבועות שמח

ומתוק

21813_10153842027843452_7840211033742368328_n 20150514_160216

מצרכים:

תבנית חישוק עגולה  20 ס"מ או תבנית קפיצית עם שקף .

לעוגה גדולה 26 להכפיל את הכמות המצרכים.

לבסיס:
חצי חב' פתי בר קרמל  של אסם
חצי חב' פתי בר שוקולד של אסם
100
גרם חמאה 

למלית:

 1       מכלים (250 מ"ל) של שמנת צמחית להקצפה (השף הלבן)
1/2   חבילה אינסטנט פודינג בטעם שוקולד לבן /וניל אסם
1/2   גביע שמנת חמוצה של פעם
1        גביע (225 גרם) גבינת שמנת נפוליאון 16%
1/2   כוס סוכר
1        קופסאות (250 גרם) גבינה לבנה 5% או 9%

לציפי :

            200 גרם שוקולד מריר פרווה, חבילה פירות יער קפואים, דובדבנים מסוכרים.

אופן ההכנה .

מכינים את הבסיס :

  • ·         מרסקים בפולסים במעבד מזון את שני סוגי פתי בר.
  • ·         ממיסים את החמאה. מערבבים לתוכה את שברי הפתי בר עד לקבלת תערובת אחידה.
  • ·         מוצאים 1/4 כוס פירורים (לשמור לתערובת המלית).
  • ·         את התערובת מהדקים לתחתית התבנית ומכניסים למקפיא למשך 10 דקות

למלית :

  • ·         מקציפים את השמנת הצמחית עם הסוכר והאינסטנט פודינג עד שמתקבלת קצפת יפה וחזקה.
  • ·         מערבבים את השמנת והגבינות למרקם חלק.
  • ·         מקפלים את הגבינות והשמנת החמוצה לתוך הקציפה עד שמתקבלת תערובת לבנה וחלקה
  • ·         מוספים את שברי פתי בר לתערובת ומקפלים בעדינות.
  • ·         יוצקים את הקרם לתבנית (מעל תחתית הפתי בר) ומיישרים בעזרת לקקן
  • ·          מכניסים את העוגה למקרר למשך 5 שעות. או למקפאי לשעה.

לציפי :

  • ·         100 ממיסים גרם שוקולד מריר פרווה במיקרוגל עם קצת מהשמנת הצמחי או חלב סויה.
  • ·         מערבבים עד למרקם חלק (אפשר להוסיף קליפת תפוז ולימון) אני הוספתי לטעם.
  • ·         במיקרוגל מבשלים חבילת פירות יער קפואים עם כף סוכר ו- כף מיץ לימון.
  • ·         לתת לנוח קצת ולערבב עם השוקולד המומס.
  • ·         לצוק מעל העוגה שהיא קפואה או אחר 5 שעות במקרר.

לקשט :

  • ·         בדובדבנים מסוכרים וקוביות שוקולד.

11011747_10153842028063452_1515793574447795177_n

ניתן גם לשמור את העוגה בהקפאה ולהוציאה כשעה לפני ההגשה.

21813_10153842027843452_7840211033742368328_n

בתאבון !

חג שבועות שמח וטעים .

לדף הבית אסם לחצו כאן .

נכתב וצולם ע" לבנה רייזר LEVANA REISR