עוגת יוגורט .

עוגת יוגורט אוכמניות 2

עוגת יוגורט אוכמניות

עוגת יוגורט? כן כן

עוגה שנולדה לי ממצרכים שהיו בבית.

אתם יודעים שבולגרים לא זורקים -בולגרים משדרגים ובמיוחד מוצרי חלב .

ומעשה שהיה כךהיה ובא לעולם מתכון.

בחג השבועות האחרון ארזנו אתת ליאת חברתי  ואת עצמנו  צפונה למחלבת יעקבס השוכנת אי שם בכפר הרוא"ה .

לא להלאותכם בדברים מילאנו תיק קירור ענק במוצרים מטריפים שלהם ובאנו לספון בבתינו הלא קט להנות מהם.

אמה מה שכחנו שאנחנו שניים וכמה יוגורטים של ליטר זה קצת יותר מדי …

ואו אז עלה בי הרעיון ליצור עוגה קלה לקינוח.

משהו טעים לשבת ולא מפוצץ בקלוריות מיותרות .

הנסיון העלה עוגה טעימה ועדינה ברמות שתוך יום לא נותר זכר .אה ולא רק שנינו טעמנו .

היא חולקה לטעימות לחבורה שלי שמצמצו שפתיים והעלימו ביס אחד אחרי האחר.

לכו להכין .תופתעו .

לתבנית  בקוטר 26 ס"מ מתפרקת צריך –

ליטר יוגורט פירות יער עם פירות בפנוכו(אפשר פרי אחר ואפשר חברה אחרת )

250 גרם גבינה לבנה 5 אחוזי שומן

2  מיכלי שמנת חמוצה 9 אחוזי שומן או רגילה של 15%

1 אריזת אינסטנט פודינג וניל -או 80 גרם מאריזה גדולה

1 שקיק ג'לטין מומס בחצי כוס מים רותחים

לתחתית העוגה -ביסקוטים מורטבים במעט חלב(מי שאוהב אז גם מעט ליקר )  כמה שצריך לציפוי התבנית .

להגשה סירופ שוקולד,כדורי פררו רושה מפוררים ומי שאוהב רוטב פירות יער .

ההכנה פשוטה כל כך שאין לכם מושג.

מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפיה .

מניחים את הביסקוטים הרטובים (אל תגלו לאף אחד -אני מתה עליהם כך וגונבת לי תמיד שניים רטובים)

מקציפים את כל רכיבי העוגה יחד .זה נוזלי מעט וזה בסדר הג'לטין יקשה אותה במקרר.

מעבירים את המסה מעל הביסקוטים .

מכסים את התבנית ולמקרר לאפסון של שעתיים לפחות.

להגשה משחררים את הקפיץ ומגישים משולשים  בצלחות .

מטפטפים סירופ שוקולד וכ'ו .

מה שנקרא בועז קלי קלות .וזה טעים כל כך.

אם יש לכם אירוע תוכלו לצפות בקצפת ,פירות וג'לי .

מה שכן אין קלוריות רבות וזה כיף .

אגב לחולי סוכרת ניתן להחליף רכיבים לדיאט ועדיין טעים בטירוף .

להתראות עם תחתית התבנית כי זה מה שנשאר .

 

 

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.