עוגת יוגורט – עם שזיפים או תוספות אחרות

מתכון אחד פשוט ובסיסי שאפשר להכין ממנו המון עוגות

עוגת יוגורט עם שזיפים הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה - קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי אירוח

זוכרים את שהיה לי כד של 3 ליטר יוגורט שהתנחל במקרר ותפס חצי מדף?

אז אחרי שהכנתי המון מאכלי יוגורט, הגיע זמן הקינוח. וכאן כבר היה ברור שאני הולכת על מתכון פשוט של עוגת יוגורט, משהו קליל וזריז. מתאים לסוף יום של בישולים, מתאים לקיץ, בקיצור – מתאים.

היופי במתכון הוא שאחרי שמכינים את העיסה הבסיסית (שהיא ממש, אבל ממש פשוטה להכנה וכל החומרים שלה מאוד זמינים) אפשר להוסיף לה כל מיני תוספות (פירוט מלא בהמשך) ולקבל בכל פעם עוגה אחרת, בלי להסתבך עם עשרות מתכונים, חומרי גלם מורכבים, טיפים ורעיונות… נו, הבנתם את הענין…

מאפינס יוגורט ושזיפים הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה - קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח
מאפינס יוגורט ושזיפים
הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה – קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

אז הנה הוא מגיע, המתכון הבסיסי לעוגת יוגורט:
1 גביע (200 מ"ל) יוגורט (המתנחל שלי היה עם 4.5% שומן, גם 3% יהיה בסדר, אבל לא פחות מזה)
שימו לב: את הגביע לא זורקים, משתמשים בו למדידה של כל שאר חומרי הגלם במתכון.
1 גביע שמן צמחי כלשהו
2 גביעים סוכר
3 גביעים קמח תופח
3 ביצים גדולות
1 כפית תמצית וניל

ומה עושים? (לא נעים כמה שזה פשוט)

מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות)
מכניסים את כל החומרים לקערה ומערבבים היטב, אפשר במטרפה, אפשר במיקסר, ובזה נגמר הענין.
מוזגים לתבניות משומנות היטב והופה, לתנור.

לא לשכוח את התוספות, לפני או אחרי שמוזגים לתבנית, ראו פירוט בהמשך.

הכמות הזו תספיק לעוגה אחת עגולה (קוטר 26) או תבנית בבקה יפה ועמוקה ועוד כמה מאפינס, או 2 תבניות אינגליש קייק.

משך האפיה:
מאפינס – 15-17 דקות.
אינגליש – 30-35 דקות
עוגות עגולות גדולות – 40-45 דקות.
בכל מקרה – תמיד לבדוק שהעוגה אפויה, זמני האפיה עשויים להשתנות בתנורים שונים.

ועכשיו לחלק החשוב ביותר, הטעמים:

שזיפים (או כל פרי רך אחר) – בעונת הקיץ כולנו אוהבות לאפות עם שזיפים (או כל פרי קיצי אחר), וזה בהחלט מתבקש. אני לוקחת 6-8 שזיפים, מגלענת וחותכת לרבעים או שמיניות (תלוי בגודל). משרה אותם למשך 10 דקות בקערית קטנה עם כף סוכר וכף  ברנדי, ומוסיפה את כל החגיגה הזו (פירות וכל הנוזלים) לתערובת הבסיסית של העוגה. זה יכול לעבוד מצויין גם עם משמש, נקטרינה, תאנים (במקרה הזה ממליצה להשרות בעראק), וגם בלי השריה יהיה סבבה, רק תדאגו שהפירות יהיו בשלים ועסיסיים.

עוגת יוגורט עם שזיפים הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה - קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי אירוח
עוגת יוגורט עם שזיפים
הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה – קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי אירוח

תפוחים או אגסים (פירות קשים) – כאן נדרשת קצת עבודת הכנה. את הפירות חותכים לקוביות, מוסיפים קצת מיץ לימון (שלא ישחירו) ומקפיצים במעט חמאה עד שיתרככו. תפוחים אני אוהבת לתבל בקינמון. אגסים באניס.

סוכר חום וקינמון – מוזגים את התערובת הבסיסית של העוגה לתבניות. מכינים תערובת ממחצית כוס סוכר חום, 1 כף קינמון ו-100 גר' אגוזי מלך קצוצים גס. מפזרים על העוגה ומערבבים קלות פנימה בעזרת ידית של כף עץ. אין צורך להגיע לפיזור אחיד. כשהעוגה מוכנה – אפשר לזגג אותה במעט סירופ מייפל.

שיש אספרסו –  שומרים 1 כוס מתערובת העוגה לפני שמוזגים לתבניות. מוסיפים לה 1 כף קקאו, 1 כף קפה נמס ו-100 גר' שוקולד מומס. מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה. יוצקים באופן לא אחיד על העוגה ומערבלים קלות פנימה בעזרת ידית של כף עץ (אין צורך להגיע לפיזור אחיד).

שוקוצ'יפס וגרידת תפוז – מוסיפים לתערובת (לפני שמוזגים לתבניות) 2 חופנים של שוקולד צ'יפס איכותי וגרידה מתפוז אחד.

וכל שילוב אחר שעולה בדעתכם…

עוגות בחושות נוספות (בלי יוגורט):

עוגת פירות יבשים ומי ורדים

עוגת פירות יבשים ומי ורדים - הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה - קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח
עוגת פירות יבשים ומי ורדים – הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה – קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

עוגת גזר ותבלינים

עוגת גזר ותבלינים הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה - קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח
עוגת גזר ותבלינים
הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה – קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

 

אהבתם את הרעיון? ניסיתם את המתכונים? הצלחתם (או לא)? שדרגתם או גיוונתם? אשמח לתגובות ורשמים.
מעוניינים להתנסות במתכונים נוספים שלי? אתם מוזמנים להירשם כאן.

שלכם, שרון
שרון & רנה – קונדיטוריה אחרת