עוגת טחינה נפלאה

עוגה קלילה,נהדרת וטעימה.

בחורה עם מחשב נייד

כמות: תבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס"מ –הכנתי בתבניות שקעים 

חומרים

 לשמן בחמאה (או בשמן למקפידים).

לפזר בתחתית שומשום.

לעוגה:

3 ביצים

1/2 1 כוסות סוכר (300 גרם)

1 שקית סוכר וניל

3/4 כוס שמן (180 מ”ל)

1 כוס מיץ תפוזים (240 מ”ל)

2 כוסות קמח (280 גרם)

2 כפיות אבקת אפייה

3/4 כוס טחינה גולמית (180 גרם)

הכנה:

מחממים תנור ל 160 מעלות

בקערה  טורפים ביצים, סוכר וסוכר וניל במשך דקה (בעזרת מטרפה, אין צורך במיקסר) עד שהתערובת מעלה קצף ומבהירה מעט. מוסיפים את השמן בהדרגה תוך כדי טריפה. מוסיפים מיץ תפוזים וטורפים לתערובת אחידה.

מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים לתערובת אחידה. מוסיפים טחינה וטורפים כמה שפחות, רק עד שהיא נטמעת בתערובת.

משטחים את התערובת בתבנית ואופים כ-45 דקות, עד שהעוגה תפוחה ושחומה וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים). מצננים מעט, הופכים את העוגה על צלחת הגשה, פורסים ומגישים. שומרים מכוסה בטמפ’ החדר (עד 5 ימים).

אפיתי בתבניות שקעים  20 דקות 

אפשר לפזר מעלה אבקת סוכר

 עוגות טחינה