עוגת חלבה, פצפוצי אורז ושוקולד

בפעם הבאה שהאורחים מתקשרים שהם בדרך או שאתם לא רוצים לבלות הרבה זמן במטבח, תוכלו להכין בקלות ובמהירות עוגה ללא אפייה ואפילו בלי קמח. כל מה שאתם צריכים זה רק לעקוב אחרי המתכון

אני אוהבת לאכול חלבה בכל מצב: בטעם וניל, שוקולד, עם פיסטוק או עם אגוזים. לא פעם כשאני מחפשת משהו מתוק, אני אוהבת לקחת חטיף חלבה או פרוסת חלבה וזה מספק את החשק למתוק. אני גם אוהבת לשלב את החלבה בקינוח. ביום העצמאות נפגשנו כמה חברים לארוחה. כמו תמיד לקחתי על עצמי את הכנת הסלטים וגם עוגה, כי איך אפשר בלי קינוח מפנק בסוף הארוחה? החלטתי להכין עוגה קלילה ולא כבדה, שהולכת נפלא עם קפה ומתאימה למבוגרים ולילדים. העוגה נחטפה.
promo_long

עוגת חלבה, פצפוצי אורז ושוקולד

מצרכים:
בסיס
100 גרם שוקולד מריר 55%
100 גרם פצפוצי אורז
50 גרם חלבה בטעם וניל בארכה
שכבת פודינג
1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1 כוס חלב
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
שכבת שוקולד
100 גרם שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר 55%
120 גרם חלבה בטעם וניל בארכה מפוררת
אופציונלי לקישוט
קצת נטיפי שוקולד לבן
/

GIL_3353

/
אופן ההכנה:
1. לשכבת הבסיס, ממיסים את השוקולד המריר במיקרו. כל פעם מכניסים לחצי דקה. אם רוב השוקולד עדיין לא נמס מחזירים לעוד חצי דקה. ממשיכים בדרך זו עד שרוב השוקולד נמס. מערבבים את השוקולד ומוסיפים את פצפוצי השוקולד ו-50 ג' חלבה.
2. משטחים את התערובת על תבנית מרובעת קטנה (אפשר גם תבנית עגולה קוטר 24 או תבנית מלבנית קטנה) ומהדקים היטב. מכניסים למקרר להתגבשות ל-10-15 דקות.
3.  שמים במיקסר או במעבד מזון עם וו הקצפה את מצרכי שכבת הפודינג ומקציפים במהירות גבוהה במשך 3 דקות.
4. מורחים את התערובת המוקצפת על שכבת הפצפוצים ומחזירים למקרר.
5. בינתיים מכינים את שכבת השוקולד. בקערה שמים את השוקולד. מרתיחים על אש קטנה את השמנת (100 גרם). שופכים את השמנת על השוקולד. מחכים דקה ואז מערבבים עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים את החלבה המפוררת ומערבבים עד איחוד החומרים. שופכים על שכבת הפודינג.
6. אם רוצים אפשר לפזר קצת נטיפי שוקלד לבן על קרם השוקולד.
7. שומרים במקרר עד ההגשה.