עוגת וניל עם שוקולד צ'יפס

עוגת וניל בחושה עם שוקולד צ'יפס, כל כך טובה שאין אחד שיוכל להישאר אדיש למראה ובטח לא לטעמה.

DSC_0877

למצרכים: (1 תבנית אינגליש קייק)

150 גרם חמאה

180 גרם גבינת סימפוניה (25% שומן)

250 גרם סוכר (כוס+2 כפות)

1/2 מקל וניל (תוכנו) או 2 כפות תמצית וניל

3 ביצים

200 גרם קמח תופח (כוס וחצי)

300 גרם שוקולד צ'יפס

לקישוט:

100 גרם שוקולד מריר

100 סמ"ק שמנת מתוקה

להכנה:

1. במיקסר עם וו גיטרה, להקציף את החמאה עם הסוכר וביצה אחת. אחרי 5 דקות להוסיף עוד ביצה ו 5 דקות לאחר מכן להוסיף את הביצה השלישית.

2. להוסיף את הגבינה והווניל ולהמשיך להקציף יחד עוד דקה. מתקבלת תערובת בהירה מאוד ותפוחה.

3. להנמיך את פעולת המיקסר ולהוסיף את הקמח. להמשיך לעבד במיקסר רק עד איחוד התערובת,  להוסיף בתנועות קיפול את השוקולד צ'יפס.

4. לשמן תבנית אינגליש קייק, להעביר אליה את התערובת וליישר אותה.

5. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך כשעה (לבדוק את העוגה אחרי 45 דקות ולראות אם היא מוכנה)

DSC_0871

6. לשים בקערה קטנה את השמנת והשוקולד, לשים במיקרו ולהמיס. לערבב את הקרם עד שיהיה אחיד.

7. לשפוך את הקרם על עוגה ולקרר לייצוב הקרם.

DSC_0878

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב