עוגת וניל עם נוטלה ושטרוייזל

עוגה זריזה מאוד להכנה, עם כל זאת טעימה מאוד בטעמים של וניל ונוטלה, נפלאה ליד הקפה

למצרכים:
200 גרם חמאה
250 גרם סוכר
3 כפות תמצית וניל
לערבב במיקסר עם וו גיטרה 2 דקות. בזמן העירבוב לעצור מידי פעם ולהוריד בעזרת לקקן חמאה שהצטברה על דפנות המיקסר.

להכין על השיש בזמן שהמיקסר עובד:
4 ביצים שלמות מקושקשות בקערה
280 גרם קמח תופח ( או 270 גרם קמח רגיל ושקית אבקת אפיה)
1 גביע שמנת חמוצה

להחליש את עוצמת המיקסר ולהוסיף את הביצים לאט לאט בארבע פעמים תוך כדי עבודת המיקסר. לאחר שסיימנו להוסיף במספר פעמים קמח, שמנת, קמח, שמנת, קמח.

לרסס תבנית אפיה עם תרסיס שמן ולצקת לתוכו את הבלילה של העוגה. בעזרת כפית ליצור חורים בעוגה כשאותם ממלאים עם נוטלה. לאחר מכן סוגרים את החור עם הבלילה.

לשטרוייזל (פירורים)

בקערת המיקסר (לא צריך לשטוף אותה) שמים 100 גרם חמאה + 100 גרם סוכר + 100 גרם קמח ומערבבים עד שנוצרים פירורים קטנים ואין גושי חמאה. שמים על העוגה ואופים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות 40 דקות. לאחר קירור העוגה בוזקים אבקת סוכר. יאאאמי.

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!