עוגת התפוחים של סבתא פלה

עוגת התפוחים של סבתא פלה, הטעמים, הריחות והמראה שהחזירו אותי לעבר… לבית של סבתא

יש לי הרבה זיכרונות מסבתא. היא לא הייתה בשלנית גדולה, אבל היו לה דברים קבועים שנהגה להכין. סבתא פלה עלתה לארץ אחרי המחנות מפולין. סבתא לא היתה אישה שמחה אבל היא היתה אישה חכמה, עם הרבה חוכמת חיים ותמיד ידעה להסתיר את תחושותיה. לא אשכח את ריח הקינמון מהעוגות שלה, לא אשכח את עוגת התפוחים שלה, קומפוט התפוחים הבהיר והצח (שאגב מעולם לא הצלחתי לשחזר), לא אשכח את ריח הלחם קימל שכל כך אהבה, את ריבת התות שדה שתמיד רקחה, את סלט הירקות השופע שמעולם לא היה חסר בו אפילו ירק אחד, מצנון מגורד, ועד גזר ושאר מיני ירקות. היום, אני מביאה אליכם את עוגת התפוחים הריחנית והנפלאה שלה.

עוגת תפוחים של ילדות, ריח של ילדות והרבה הרבה הרבה נוסטלגיה…

DSC_0407

תפוחיםלהכנה:

1. לקלוף את התפוחים ולחתוך אותם לקוביות בערך בגודל3X3. לערבב אותם עם הקינמון והסוכר. להניח בצד.

2. בקערת המיקסר עם וו הקצפה, לשים את הסוכר והביצים ולהקציף לקצף בהיר ותפוח. להוסיף את השמן והווניל בקילוח דק ולהנמיך את פעולת המיקסר.

3. בקערה נפרדת לערבב את הקמח, אבקת האפייה והמלח.

4. להוסיף את היבשים לקערת המיקסר תוך כדי פעולה איטית של המיקסר, להוסיף את מיץ התפוזים ולהמשיך את פעולת המיקסר עד איחוד.

5. לשמן תבנית עגולה (קוטר 24") ולשים חצי מהבלילה. ליישר ולשים מעל חצי מכמות התפוחים ואת הצימוקים לפזר באופן חופשי. לשים מעל את החצי הנוסף של הבלילה ומעל את יתרת התפוחים.

6. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 50 דקות או עד שהעוגה מוכנה. (לגעת בה בעיקר במרכזה ולראות שהיא יציבה למגע).

7. לצנן היטב, ניתן לבזוק אבקת סוכר – לטעמי מיותר.

DSC_0411

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב