עוגת השזיפים המושלמת לקיץ!

עוגת שזיפים נפלאה לקיץ, בטעמים של שזיפים אדומים מתוקים, וניל וחמאה.. יש יותר טוב מזה? הפרי, העוגה הרכה והציפוי הפריך הופכים אותה לכליל השלמות!

11289494_10205392773033599_2449236968879388653_o
למצרכים: (תבנית קוטר 22)
10 שזיפים אדומים (רצוי בשלים מאוד – סנטה רוזה אם יש)
1 שקית סוכר וניל
לעוגה:
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
1 כוס קמח תופח + 2 כפות
1 שמנת מתוקה
1 כף תמצית וניל
לשטרוייזל:
150 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר חום
4 כפות שיבולת שועל (אינסטנט)
1 כוס קמח
2 כפות תמצית וניל
להכנה:
1. לחתוך את השזיפים ל-2, לגלען ולשים בקערה עם הסוכר וניל. לערבב ולהניח על השייש לשעה.

11428717_10205392772953597_1790320540158097773_n
2. לערבב את כל המצרכים לעוגה בעזרת מטרפה.

3. במעבד מזון לשים את כל המצרכים לשטרוייזל ולעבד בפולסים קצרים – לשים לב שמתקבלים פירורים (לא להגיע למצב של גוש בצק)
4. להעביר את העיסה לתבנית משומנת. מעליה לסדר את חצאי השזיפים, מעל לפזר את השטרויזל.

11109812_10205392772993598_356862586682613416_n11377226_10205392773073600_2911123395134368659_n

לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 40 דקות.
לפזר מעל אבקת סוכר – ולהגיש! בתאבון!!!

אהבתם את המתכון? עשו לייק :) ואם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!