עוגת השוקולד הנוסטלגית

עוגת שוקולד עם סוכריות שמחזירה אותי בכל פעם מחדש לילדות, עם הזיכרון של אמא ממיסה את השוקולד, מצפה את העוגה ונותנת לי להתענג על השאריות

עוגת שוקולד של פעם, תמיד מחזירה אותי לילדות (צילום: רעות אשכנזי
עוגת שוקולד של פעם, תמיד מחזירה אותי לילדות (צילום: רעות אשכנזי

ביום שני האחרון השתתפתי באירוע חגיגי וטעים של קהילת רגע מתוק. קבלת הפנים היתה מתוקה במיוחד: בלונים בצבעי יום הוולנטין, לבבות ופרלינים מתוקים.

פרלינים עם תוספות בסדנת רגע מתוק (צילום: רעות אשכנזי)
פרלינים עם תוספות בסדנת רגע מתוק (צילום: רעות אשכנזי)

לא ויתרתי על קוביות שוקולד מריר שאני כל כך אוהבת

עוד לא הבנתי כל כך לאן הגעתי, ואז התחילה הרצאה מעניינת על השוקולד, על הקקאו והיכן מייצרים אותו. על התנאים המיוחדים של גידול השוקולד ועל כך שאנחנו צריכים לדאוג כי עלולה להיות מצוקת קקאו בשל ההתחממות הגלובאלית, ומה נעשה בלי שוקולד?

לאחר מכן התחילה סדנת שוקולד סופר איכותית, עם המון שוקולד פרה מומס מסביב, הכנו פרלינים עם תוספות, בראוניז ומתכונים מיוחדים. כמובן שלא ויתרתי על כמה קוביות שוקולד מריר שאני כל כך אוהבת.

עכשיו כשאני אמא, אני מגלה שאני מכינה עוגה בדיוק כמוה

את האהבה לאפייה ולשוקולד פיתחתי בבית הוריי. אני זוכרת איך אמא הפעילה את המיקסר, איך היא מדדה כל מרכיב בעוגה, שלחה את אבא לקנות את מה שחסר, ואני זוכרת אפילו את התנועה הסיבובית של היד שלה כשהיתה מערבבת בעדינות את כל מרכיבי העוגה.

אמא שלי אף פעם לא לימדה אותי לאפות, אבל כשגדלתי והפכתי לאמא, שמתי לב שגם אם היא לא נתנה לי הוראות מדויקות, אני מערבבת בדיוק כמוה, טועמת בדיוק כמוה, וזה פשוט מחזיר אותי לילדות. היום אני נותנת לקטנצ'יק שלי להתענג על השאריות.

תוספות מפתיעות לפרלינים (צילום: רעות אשכנזי)
תוספות מפתיעות לפרלינים (צילום: רעות אשכנזי)

ועכשיו יש לי וידוי: שוקולד מריר הוא השוקולד האהוב עליי. והעוגה האהובה עליי היא עוגת השוקולד הכי פשוטה, זו שאמא הייתה מכינה לי לגן, עם הסוכריות מלמעלה. אז הגיע הזמן לפרסם את המתכון. קל ומהיר!

עוגת שוקולד של פעם, תמיד מחזירה אותי לילדות (צילום: רעות אשכנזי
עוגת שוקולד של פעם, תמיד מחזירה אותי לילדות (צילום: רעות אשכנזי)

 

עוגת שוקולד של פעם

מרכיבי העוגה:

1.5 כוס סוכר

2 כוסות קמח

1 כוס שמן

3 ביצים

2 כוסות מים רותחים

2 כפות גדושות קקאו

1 סוכר וניל

1 אבקת אפיה

1 כפית סודה לשתייה

יש לערבב את כל המרכיבים יחד בקערת המיקסר, לצקת לתבנית משומנת  ולאפות למשך כ 20 דקות בחום של 150 מעלות. וודאו בעזרת קיסם שהעוגה אפויה והוציאו מהתנור.

כשהעוגה חמה לעשות חורים קטנים ולהרטיב אותה לאט ובזהירות עם חצי כוס מים רותחים וכפית נס קפה עלית.

רוטב שוקולד חם:

חבילת שוקולד פרה מריר

2 כפות גדושות קקאו

4 כפות סוכר

50 גרם חמאה / מחמאה

0.5 כוס מים

להמיס את מרכיבי הרוטב ולצפות את העוגה עם הרוטב החם

והכי חשוב לקשט עם המון סוכריות

הכי חשוב לקשט עם המון סוכריות (צילום: רעות אשכנזי)
הכי חשוב לקשט עם המון סוכריות (צילום: רעות אשכנזי)

 /