"……כי זמן לא עוצר,
הוא עף, נשרף, מסך עשן.
היה לאילן,
תפוס ירח, שוט על ענן.
וזה הזמן שלך לזרוח
לדעת ולגעת בהכל,
לטרוף את העולם,
אל תפחד ליפול
ילד שלי, הכל מחכה רק לך
ואבא (וגם אמא) כאן תמיד
לחבק ולשמור אותך
עד סוף העולם אני לא עוזב אותך
ילד שלי, לך רק בדרך שלך…"
מילים מתוך השיר "ילד של אבא", כתב: מוקי
מוקדש באהבה ענקית לאורי שלנו.
אורי שלנו חוגג מחר 23 חורפים.
הוא לא ילד, הוא גבר לכל דבר ועניין, אבל הוא הילד שלי.
הילד האהוב הקסום והמיוחד שלנו, יפה, חכם, מקסים וטוב לב.
עלם חמודות, אשר יושר, ערכיות, שלוות נפש וחמלה הם מנת חלקו.
הלב שלנו מתרחב כשאנחנו מסתכלים עליו, על הדרך שהוא עושה ועל אבני הדרך שהוא הופך.
הוא פשוט מעולה שכזה.
———————————————————————————————————–
בכל שנה, אני שואלת אותו, אורי איזה עוגה להכין לך? והוא עונה תמיד את עוגת השוקולד שלך, שהיא הכי טעימה בעולם.
אז את עוגת השוקולד שאורי כה אוהב לקחתי מספרה של חברתי האהובה ליהיא לפיד, שנקרא אוסף המתכונים של ליהיא לפיד- עמוד 143.
העוגה הזו נקראת, עוגת שוקולד שגם מבוגרים אוהבים, ולא סתם.
במהלך השנים קצת שדרגתי וככה מכינים:
עוגת השוקלד המופלאה של אורי
מה צריך:
1 כוס שוקולית
1 כוס סוכר
1 כוס קמח תופח
1 כוס שמן
4 ביצים
125 מ"ל שמנת מתוקה (חצי חבילה)
1/2 כוס שוקולד ציפס
כפית ליקר שוקלד/תפוזים/ברנדי (מה שיש)
לציפוי
100 גרם שוקלד מריר
125 מ"ל שמנת מתוקה (חצי חבילה)
לקישוט
1 שמנת מתוקה
כף סוכר
איך מכינים
לתוך קערה מכניסים את השוקולית, הסוכר והקמח ומערבבים.
מוסיפים את השמן ומערבבים טוב.
מוסיפים את הביצים ומערבבים עד שהביצים נטמעות טוב בבלילה.
מוסיפים את השמנת ומערבבים, מוסיפים את כפית הליקר והשוקולד ציפס ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה וקרמית.
אופים כ – 30-40 דקות על 180 מעלות בתנור שחומם מראש ומוציאים כשקיסם יוצא יבש.
בינתיים מכינים את ציפוי השוקולד:
בסיר קטן שמים 100 גר' שוקולד מריר וחצי חבילה שמנת מתוקה.
ממיסים על אש קטנה ומערבבים עד למרקם חלק .
מצננים.
הקישוט:
במערבל שופכים חבילה שמנת מתוקה וכף סוכר ומערבלים עד לקבלת מרקם יציב.
כשהעוגה יוצאת מהתנור, מניחים אותה לצינון.
לאחר מכן מורחים את שכבת השוקולד ומקשטים מעל.