עוגת הסולת המשפחתית שלנו.

עוגת סולת משפחתית

שמחת תורה היתה פעם באמת שמחת תורה
זוכרת את אבא שלי מופיע עם דגלים מעלפים וצבעוניים שבאמצעם נפער לו חלון שמראה את ארון הקודש.
הכל היה מנצנץ לו ובראש כל דגל היה רימון ככתר.
מבית הכנסת השכונתי יצא מסע ספר התורה כשכל הילדים עם הדגלים הללו מתנפנפים להם וכולנו שרים ואבא שלי היחיד והמיוחד היה עולה ככוהן לתורה …
ואני גאה בו הייתי אומרת דומעת לכולם תראו זה אבא שלי ,זה אבא שלי
הוא היה גבוה ויפה תואר והכי הכי בעולם עבורי …

יש בי השבוע עצב רב ולא בכדי
היה יום הולדת לאבא האהוב שלי
היה צריך להיות בן 77
בדיוק כשצריך לחיות ולהנות
לחבק נכדים ולשמוח עם הילדים
הוא איננו לי .
הוא חסר לי כל כך
נהגתי להכין לו עוגה …תכיני לי סולת הוא אמר
ואל תגידי לאמא…היא תתרגז…הוא היה חולה סכרת חמורה
כשהפחתתי בסוכר הוא הרגיש ואמר …
מה קרה מחיר הסוכר עלה?
היתה לו שפה מיוחדת ואני תמיד משתמשת בה
היה בה בליל שפות,ספניולית בולגרים וקללות בערבית כמובן…כמו כולם …
אז תגידו לי למה לפעמים החיים לא הוגנים …

ואז עולה פוסט עם זכרונות ודגלים לשמחת תורה

ולי לא כזה שמח .

חייכתי לי חולמת איך קנה לי דגל עם חלון ואיך נהניתי מכל רגע איתו .

אני אקנה דגל כזה לאיתני  הנכד האהוב שלי

שישארו גם לו כאלו זכרונות

ולשמחת תורה ולזכרונות הנה עוגת הסולת שלי להמתיק את הערב בסוכה.

צריך בשבילה-

500 גרם סולת,

כוס קמח

,4 ביצים שלמות,

גביע שמנת חמוצה או אשל ,

,כוס שמן למלא במיכל השמנת(אני משתמשת בשמן תירס כי הוא מניב תוצאות מדהימות באפיה )

2 כוסות סוכר.

כוס קוקוס טחון

כוס מיץ תפוזים .

4  שקיקי אבקת אפיה .

לפיזור שקדים משובבים או בוטנים .

למריחה על דפנות התבנית מעט טחינה גולמית.

לסירופ-

כוס וחצי סוכר

2 כוסות מים

מי ורדים -2 כפות

מא זאהר 2 כפות

כמה טיפות מיץ לימון או רבע כפית שטוחה מלח לימון

בסיר קטן להביא לרתיחה .

להנמיך אש ולבשל כרבע שעה  .

ההכנה-

מקציפים  את כל החומרים יחד עד שהכל אחיד .

לוקחים תבנית מרובעת 30/20

מורחים אותה בשכבה דקיקה של טחינה במקום שמן .הטעם עילוי .

מעבירים את עיסת העוגה מעל הטחינה.

מפזרים שקדים משובבים ואופים בתנור חם 180 מעלות עד שהעוגה מתייצבת וקיסם יוצא יבש אפיה של כ40 דקות .

עם היציאה מהתנור חותכים מיד לקוביות הגשה ומשקים בסירופ שהכנו קודם .הסירופ צריך להיות קר והעוגה חמה או להפך .

מי שרוצה עוגת פרווה אפשר להחליף השמנת בשמנת טופו או בקרם קוקוס. .

תתענגו.

 אגב אם רוצים אפשר להרטיב את העוגה בעוד סירופ אבל אצלי אוהבים כך

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.