עוגת החלבה והשוקולד של אימי המתוקה

עוגת שוקולד לאושרת

עוגת החלבה של האמא האהובה שלי .

אמא שלי אולי לא בשלנית ענקית אבל באפיה של עוגיות וכמה עוגות אין פשוט אין על הטעם ואולי כי נוצרו מאהבת האם שלה וההתמוגגות שלנו כמשפחה ואולי כי כך אני מרגישה אבל עבורי זכרונות ילדות שנוצרו מריחות והנאה ביתית טעמם כצפיחית בדבש. את העוגה הזו

אני תמיד מבקשת ליום הולדתי מאמא לאפות לי אותה ומתמוגגת  ממנה דומעת וזוכרת איך אבא ואני גנבנו לה ממנה ולא הסגרנו האחד את השניה בחיוך של חתול שגנב שמנת .

להוציא ממנה את המתכון היה משימה בפני עצמה והיא נידבה לי אותו אולי כי לא יכלה להכין לי אותה השנה .

אז לכו להכין אותה כי היא פשוט היא.

החומרים וההכנה-

300 גרם חלבה וניל  מפוררת של אחווה שבה אני אוהבת להשתמש.

200 גרם חמאה

כוס גדושה קקאו מר משובח לאפיה -כוס מידה

2 כוסות סוכר – כוס מידה

בסיר שיכיל הכל ממיסים על אש קטנה בבחישה עד שהכל הומוגני .

מצננים מעט.

 בנתיים מקציפים 8 חלבונים  עם 1/2 כוס סוכר-כוס מידה לקצף קשה כמו לנשיקות.

את החלמונים מוסיפים לקרם החלבה הקר (טמפרטורת חדר)ובוחשים שיטמעו במסה.

מקפלים פנימה 2  כוסות קמח -כוס מידה ,2  שקיקי אבקת אפיה וכפית תמצית וניל  או 2 שקיקי וניל.

מאחדים בקיפול עדין  את המסה עם  תערובת החלבה.

מעבירים לתבנית חד פעמית  בינונית ועמוקה משומנת או לתבנית עגולה מתפרקת 28 סמ קוטר .

אופים כ-45 דקות בתנור חם ב-180 מעלות  .

 העוגה תהיה  גבוהה ספוגית ורכה לא ליבש ולא לאפות יותר מדי לבדוק עם קיסם  שיצא אמנם יבש אך יהיו עליו פירורים לחים.

להעביר על רשת לצינון .לא לגעת ,לפרק או לחתוך עד שתצטנן לגמרי.

 לפזר מעל מעט אבקת סוכר או גנאש שוקולד ממיכל שמנת מתוקה שמביאים לנקודת רתיחה ומסירים מהאש

שוברים פנימה 200 גרם שוקולד מריר,או חלב או חצי חצי וכף ליקר שאוהבים מורחים על העוגה הקרה בכף.

מפזרים פקאנים גרוסים גס מסוכרים.

ענן של חלום

החלום שלי ושל יום ההולדת

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.