כל כך הרבה אנשים מגיעים אלי ואומרים – אני לא אוהב עוגות דבש.
אני תמיד מבקשת, לפעמים נאלצת להפעיל את כל כח השכנוע שלי, שיטעמו.
לא טעמתם את העוגה הנכונה, אני אומרת להם.
והם משתכנעים. טועמים. ואני רואה את האור בעיניים.
וואלה, את צודקת, העוגה הזו באמת נהדרת.
ובינינו, מה יכול להיות רע בעוגה הזו?
רבדים על גבי רבדים של טעמים מופלאים – הדבש העשיר, התה, מגוון התבלינים.
התפוח תורם עסיסיות (וחוסך בשומן).
הדבש שומר על טריות לאורך זמן.
וכך אנחנו מגיעים לערב החג עם עוגה טעימה להפליא, עסיסית וחגיגית במיוחד.
אז הנה הוא לפניכם: המתכון הביתי שלי לעוגת דבש.
באמת שווה לנסות. הצלחה מובטחת!

צילום: ינאי רובחה
ועוד טיפ חשוב: עוגת דבש שומרת על טריותה היטב (בזכות הדבש). אין כל בעיה (ואפילו כדאי) להכין את העוגה יומיים-שלושה מראש ולשמור במקרר בכלי אטום היטב. הטעמים רק ישביחו. כשעה לפני ההגשה להוציא מהמקרר ולהגיש בטמפרטורת החדר.
ואפשר גם בגרסה אישית וחגיגית במיוחד – המתכון המלא כאן.

לכל מתכוני ראש השנה – לחצו כאן
למתכונים נוספים שלי – מזמינה אתכם לבקר בבלוג האישי.