עוגת הגבינה עם אגסים, תפוחים וליקר קוואנטרו

עוגת גבינה עם אגסים, תפוחים וליקר קוואנטרו – לפינאלה מוצלח של כל ארוחה חגיגית וגם ליום יום כפינוק משובח ובריא, ארוחת ביניים ואפילו אחרי האימון!

את עוגת הגבינה עם אגסים, תפוחים וליקר קוואנטרו הכנתי לפינאלה מוצלח וטעים במיוחד של ארוחת ערב משפחתית.

העוגה הוכרעה מיד ברוב הקולות כאחת העוגות הטעימות, ואני חייכתי מאוזן לאוזן גם מהידיעה שהעוגה הזו גם תעזור

לנו לשמור על הפיגורה בדיוק כמו שהיא טעימה.

עוגת גבינה עם אגסים, תפוחים וקוואנטרו הזו יצא מהממת, עשירה מאוד מבחינת הטעם לא מתוקה מדי.

מכילה מגוון מרכיבים משובחים ובריאים:

1. גבינת טבורוג, העשירה בחלבון וללא מלח, מתאימה במיוחד לאפייה.

2. קמח כוסמין, שנחשב לחלופה בריאה יותר לחיטה רגילה, עם יותר ערכים תזונתיים, הרכב ייחודי וגבוה יותר

של חלבונים, וקל יותר לעיכול למי שרגיש לחלבון חיטה.

3. כמות קטנה יחסית של סוכר חום

4. חמאה איכותית מחלב עיזים לתוספת חומצות שומן טובות שלא נהרסות בבישול

5. שמנת חמוצה מעניקה את המרקם והטעם העשיר וליקר קוואנטרו מעניק את הניחוח המשובח של ליקר

תפוזים מפורסם.

תוספת של ליקר קוואנטרו הופכת את העוגה ואת הפירות המזוגגים לחגיגה של טעמים משובחים שמתמזגים יחד בעוגה הזו.

יש עוגה יומיום!

ומה שעוד אני אוהבת– שניתן ליהנות מפרוסת העוגה הזו ביום יום בלב שלם והרגשה נהדרת כארוחת ביניים טעימה,

ארוחת לילה מפנקת, אחרי האימון   – וכל זה כי העוגה עשירה בחלבון התורם לתחושת שובע ובניית שריר, סיבים תזונתיים,

שומנים נחוצים וכמות קטנה יחסית של פחמימות, כי השתמשתי בכמות מינימאלית של סוכר וקמח בנוסף לפירות.

לטעמי רמת המתיקות של בסיס הגבינה מספיקה בהחלט, היא לא מתוקה מדי ובשבילי זה גיוון מעניין ומתבקש למתיקות של

הפירות המזוגגים עם ליקר קוואנטרו, מעט סוכר וחמאת עיזים.

כל תהליך הכנת העוגה הרגיש לי ממש חגיגה, כל הבית התמלא בריחות של אגסים ותפוחים שהתבשלו לאט ברוטב קוואנטרו.

הרגשתי פרפרים בבטן ליצור עוגה פנטסטית ממצרכים משובחים ובריאים שתהיה כל כך טעימה וגם  מצוינת לגזרה.

ותמיד אפשר, אם בא לי קצת יותר מתוק, להוסיף כפית-שתיים של ריבת חלב או דבש טוב מעל, וניגוד הזה של המתוק

והפחות-מתוק מרגיש לי נהדר וטעים במיוחד.


מצרכים:

לתערובת גבינה:


500 ג' טבורוג (או גבינה בסגנון טוב טעם)

גביע שמנת חמוצה 15 %

3 ביצים אורגניות

2 כפות קמח כוסמין

4 כפיות סוכר חום

2 כפיות ליקר קוואנטרו

לפירות מזוגגים:


2 אגסים קלופים

2 תפוחי עץ פינק ליידי (או כל תפוח מתוק העיקר שלא חמוץ)

חתיכה קטנה של חמאה (כפית- שתיים)

2 כפיות סוכר חום

2 כפיות ליקר

חצי כוס מים

חופן צימוקי אוכמניות (או צימוקים רגילים)

אופן ההכנה:

1. מחממים סיר או ווק עם מעט חמאה, מברישים את החמאה ליצירת שכבה אחידה, מאדים את

הפירות החתוכים תוך ערבוב,

2. מוסיפים חצי כוס מים, 2 כפיות סוכר וליקר.

3. מבשלים עד שהפירות מתרככים מעט ומתקרמלים בתוך הסירופ. אם חסר מים אפשר להוסיף בהדרגה.

4. בקערה נפרדת מערבבים את הגבינת טבורוג, שמנת חמוצה, ביצים, 4 כפיות סוכר, 2 כפיות קמח, 2 כפיות ליקר

5. מעבירים את התערובת הגבינה לתוך התבנית, את הפירות המזוגגים מסדרים על העוגה בצורה שווה ועם מזלג

מטמיעים חלק מהפירות בתוך העוגה.

6. אופים בחום 175 מעלות למשך כ-60 דקות

שדרוגים:

אם אין לכם ליקר קוואנטרו, אפשר לנסות ליקר תפוזים אחר או טעם אחר של ליקר שנראה לכם מתאים

(כמו בייליז א ריבת חלב, ליקר פירות יער, רום או מעט קוניאק לזיגוג הפירות) או לא חובה אם פחות אוהבים

אלכהול בעוגות, רק שתדעו לא ממש מורגש  בתור אלכהול אלה מעניק טאצ' מיוחד לעוגה, כך שתמיד שווה לנסות.

שיהיה לכם בתיאבון

בהרבה אהבה

ג'ני