מזג האוויר הקייצי שמחכה לנו בסוף השבוע הזה וגם בשבוע הבא עשה לי חשק לעוגה קרה ומרעננת, כזו שאי אפשר לעמוד בפניה אך גם לא צריך להשקיע יותר מדי בהכנה וכך הכנתי את עוגת הגבינה הנהדרת הזו שלולא היתה צריכה להתייצב במקרר היתה נעלמת תוך 5 דקות…
רשימת החומרים:
חבילת בישקוטים
חלב
500 גרם גבינה לבנה, 5% שומן
3/4 כוס סוכר
1 שקית ג'לטין (14 גרם)
1/4 כוס מים חמים
2 מיכלי שמנת לקצפת (500 מ"ל)
4 כפות סוכר
קופסת ג'לי בטעם תות
אופן ההכנה
טובלים בישקוטים בחלב ומסדרים בתבנית.
מערבבים בקערה את הגבינה והסוכר.
ממיסים את הג'לטין במים החמים ומצננים מעט. מוסיפים את הג'לטין המומס לתערובת הגבינה והסוכר.
מקציפים את השמנת המתוקה עם 4 כפות סוכר ומוסיפים לה את תערובת הגבינה.
יוצקים את התערובת על שכבת הבישקוטים ומקררים.
אחרי שהעוגה מתייצבת (3-2 שעות) מכינים את הג'לי לפי ההוראות ומניחים להצטנן מעט.
יוצקים את הג'לי באטיות על העוגה ומחליקים.
מקררים כשעתיים לפני ההגשה.
והנה שוב העוגה המוכנה:
בתאבון ושבת שלום 🙂
אסנת