עוגת דובדבנים

עונת הדובדבנים כבר כאן. זה הזמן להכין עוגה משגעת,קלילה וטעימה ביותר.

בחורה עם מחשב נייד

עונת הדובדבנים כבר כאן. ניתן למצוא אותם בצבעם הכהה או הבהיר בשווקים וגם המחיר אט אט נהיה שפוי. יש משהו מיוחד באדום אדום הזה של הדובדבנים שהופך כל עוגה או גלידה למשהו אחר,מושך יותר,מגרה יותר ויפה יותר.

עוגת הדובדבנים של היום מגיעה במקור מרומניה. שם נהוג להכינה עם כמות נכבדה של שמנת חמוצה והמרקם שלה הנפלא אם כי מעט כבד מדי.

בביתי,אימי העבירה אותה שידרוג קל והסירה את השמנת. מתקבלת עוגה קלילה יותר,עשירה ומספיק יציבה כדי להחזיק את הדובדבנים שלא ישקעו מטה.

היא נפלאה גם עם שאר פירות הקיץ והפעם הוספתי לדובדבנים גם שלוש נקטרינות לטעם מעט חמצמץ.

לעבודה:)

תבנית 24 משומנת היטב ועליה לבזוק סוכר כך שכך התבנית מצופה בסוכר.

לחמם תנור מראש ל 180 מעלות

מצרכים:

150 גר' חמאה מומסת ומצוננת מעט

1/4 כוס חלב

3/4 כוס סוכר

4 חלמונים

מיץ מחצי לימון סחוט

גרידת לימון מחצי לימון

2 כוסות קמח תופח

2 כוסות מלאים בדובדבנים מגולענים

3 נקטרינות חתוכות לפלחים (אפשר לוותר)

לשים בקערה אתה החמאה,חלב,סוכר,חלמונים,מיץ+גרידת לימון.

בעזרת מטרפה ידנית לטרוף היטב עד קבלת תערובת בהירה.

להוסיף את הקמח לא בבת אחת אלא בכמה פעמים ולערבב היטב עד שהקמח נבלע בתערובת ואין גושים. לא מעבר לזה.

לצקת את התערובת לתבנית.

לסדר מעל את פלחי הנקטרינות במעגל ובתוך המעגל לשים את כל הדובדבנים.

ניתן ללחוץ מעט על הפירות כדי שישקעו מעט פנימה.

לפזר על הפירות  מעט סוכר בערך כף אחת.

ולהכניס לתנור ולאפות כ-45-50 דקות ב-180 מעלות.

לבדוק שהעוגה מוכנה ע"י קיסם.

להוציא מהתנור ולצנן.

כשהעוגה מצטננת להכניסה למקרר ופשוט להתענג על כל פרוסה.