עוגת דובדבנים ומשמשים

עוגת פירות בחושה שבקלות מנעימה את הזמן במשמרת לילה

חצות והסלולרי שלי מצפצף שהתקבלה הודעה.

"תודה,העוגה היתה מאוד טעימה. כולם אכלו אותה השארתי לי עוד חתיכה לקפה מאוחר יותר. תעשי עוד כאלה 🙂  "

כותבת בחזרה:

"לבריאות תהנו. שמור על עצמך ועבודה נעימה"

אלה הם אנשי הלילה. אנשים שעובדים במשמרות ארוכות בינהם נמצא האיש שאיתי ולהם הכנתי את העוגה כדי להמתיק ולו במקצת את המשמרת,את השעות הארוכות ולרענן את העייפות.

הפעם זו עוגת דובדבנים ומשמשים בחושה. אפשר להחליף כמעט בכל פרי שרוצים.

מצרכים:

3 ביצים קטנות או 2 גדולות

כוס+2 כפות קמח (כוס זכוכית עם ידית בגודל רגיל)

כוס סוכר

כפית וחצי אבקת אפיה

1/2 כוס שמן (כוס חד פעמית לשתיה קרה)

כפית תמצית וניל

3 משמשים חתוכים

10 דובדבנים מגולענים

נתחיל בכל שנחתוך את המשמשים לרבעים ונשים יחד עם הדובדבנים  המגולענים בקערה קטנה. נפזר עליהם כף סוכר חום או רגיל וכפית אחת של ברנדי או קוניאק (אפשר לוותר ולפזר רק סוכר) נערבב ונניח בצד.

נחמם תנור ל 180 מעלות ונשמן מעט תבנית אינגליש קייק ארוכה.

נשים בקערה ביצים,סוכר ושמן ונטרוף היטב בעזרת מטרפה ידנית כמה דקות.

נוסיף תמצית וניל,קמח ואבקת אפיה ונערבב עד קבלת עיסה אחידה סמיכה מעט.

ניצוק את העיסה לתבנית.

נפזר למעלה את הפירות. שימו לב! בקערה שבה היו הפירות נשאר מיץ לא לזרוק אותו אלא לשמור בצד.

נאפה כ 40-45 דקות

נוציא את העוגה מהתנור ומיד נשפוך עליה את מיץ הפירות שהשארנו בצד.

לפירות יש נטייה לשקוע. ישנה אפשרות לא לשפוך את המיץ על העוגה מיד בצאתה מהתנור אלא לחכות שהעוגה תתקרר להפוך אותה על כלי הגשה ולשפוך את המיץ רק אז.

כשהעוגה קרה לגמרי נפזר אבקת סוכר,נכין קפה ונתענג על כל פרוסה או שנארוז אותה למי שעובד משמרת לילה… 🙂

פרוסות

עוגת דובדבנים גם היא עוגה נפלאה ומומלצת. מוזמנים לקרוא

שלמה

 

בקרוב יהיו בבלוג שלי עוד עוגות פרי נוספות כדי לא להחמיץ אף פוסט לחצו למעלה משמאל על 'עקוב אחרי' ותקבלו עדכונים למייל שלכם

קרוב