עוגת דובדבנים הפוכה

הילדה נסעה בסוף השבוע האחרון לנפוש ברמת הגולן ונתבקשה שלא לחזור הביתה בלי דובדבנים, חזרה אתמול בערב אוחזת בסלסלת דובדבנים יפהפיים ממושב אודם שבצפון הרמה.
חצי סלסלה אכלתי (לבד) ומהשאר הכנתי עוגת דובדבנים הפוכה.
המתכון הוא מספרה של שי לי ליפא  אנגל החביבה עלי מאד אך הוא נמצא גם ברשת כך שאין הפרה של זכויות יוצרים..
אפשר להמיר את הדובדבנים בכל פרי שרוצים.

הפעולה המסובכת בהכנת העוגה היא גלעון הדובדבנים,..
וכך מכינים:

מרפדים תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה, ממיסים 24 גרם חמאה במיקרו ומושחים את נייר האפייה, מפזרים רבע כוס סוכר חום על גבי החמאה, פיזרתי סוכר לבן כי לא היה  לי סוכר חום

מגלענים 250 גרם דובדבנים, ומפזרים אותם על תחתית התבנית.
בקערה מערבלים בעזרת מיקסר ידני:

100 גרם חמאה רכה

כוס ורבע סוכר

כפית תמצית וניל כשתיים שלוש דקות.

מוסיפים שתי ביצים ומערבלים לתערובת חלקה

מוסיפים לסירוגין כוס ורבע קמח תופח וגביע שמנת חמוצה

מערבלים עד אשר התערובת אחידה

שופכים את הבלילה על גבי הדובדבנים שבתבנית

מיישרים בעזרת כף ואופים בחום בינוני כ45 דקות.
מוציאים את העוגה מהתנור, מצננים אותה מעט והופכים על גבי צלחת הגשה.

כבונוס קיבלתי גם ריבת דומדמניות