עוגת דבש חגיגית עם קרם וניל דבש

זו לא סתם עוגת דבש,זו עוגת דבש חגיגית שתכינו אותה גם אחרי החגים.

במשפחתי בורכו רבים לחגוג יום הולדת בתקופת החגים ומאחר בעוגות דבש עסקינן החלטתי לשדרג עוגת דבש לעוגת טורט חגיגית ומתאימה לחגים.

דבר אחד מובטח לכם,את העוגה הזו אתם תכינו גם אחרי תום החגים והיא תקצור שפע של תשבוחות ואם לא בא לכם טעם דבש החליפו לסירופ מייפל.

למה לדבר הרבה בואו נכין:

מצרכים לעוגה:

2 כוסות קמח

שקית + כפית אבקת אפיה

חצי כפית קינמון (אפשר לוותר)

3/4 כוס סוכר

4 ביצים

1/2 כוס שמן

1/2 כוס מיץ תפוזים

1/2 כוס דבש או סירופ מייפל

תבנית 24 משומנת קלות ומקומחת.

לחמם תנור ל170 מעלות

להפריד ביצים לחלבונים וחלמונים.

להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב.

בעזרת מטרפה לטרוף פנימה את החלמונים.

להוסיף את השמן,המיץ והדבש ולערבב.

להוסיף קמח,אבקת אפיה וקינמון ולערבב עד הטמעת הקמח.

לצקת את התערובת לתבנית ולאפות כ 40 דקות. לבדוק עם קיסם שהעוגה מוכנה.

* לערבב 2 כפות מיים רותחים עם כף דבש ולצקת על העוגה מייד כשהיא יוצאת מהתנור.

לתת לעוגה להצטנן ובינתיים נכין קרם.

1 שמנת מתוקה

1/2 כוס חלב

1 חבילת פודינג וניל

כף דבש

להקציף שמנת עם חלב,פודינג ודבש לקרם יציב.

בעזרת סכין ארוכה לחתוך את העוגה באמצע כך שייווצרו שני חלקי עוגה.

למרוח 3/4 מכמות הקרם על החלק התחתון של העוגה ולהניח מעל את חלק העוגה הנותר.

למרוח עליו את שארית הקרם ולקשט בפיזור מעט אבקת קקאו.

להכניס למקרר לפחות ל-3 שעות.

הנה היא,חגיגית,עסיסית וכל כך טעימה!

הכנתם את העוגה או כל מתכון אחר מהבלוג? צלמו והעלו לדף סלונה אוכל

מעוניינים לעקוב אחרי הבלוג שלי? לחצו 'עקוב אחרי' למעלה מצד שמאל והעידכונים אצלכם במייל.

והעיקר שתהיה לכולנו שנה מתוקה,טעימה ושלא נפסיק לחייך 🙂