עוגת הגלידה שלי "פירות היער השחור"
כבכל שנה בזמן הזה, פותחת אני את עונת הקיץ, לקראת חג השבועות, ביצירת גלידה ביתית המלווה תמיד בפרי … וגם, לא פחות חשוב, בשוקולד. משחר ילדותי ועד עצם היום הזה, תמיד כאשר ניתנה בידי הבחירה היתה בחירתי נופלת על "גלידה קסטה" (אולי גם בגלל הביסקוויט …), עם השנים אף שמחתי לגלות כי יש לי ממשיכים וילדי ואף נכדי בוחרים, ללא פשרות, בצרוף המנצח של גלידת פירות ושוקולד, קרירה ונפלאה.
ובכלל, היש בכם מי שאינו אוהב גלידה ?
ובמיוחד כזו המלווה בטעמים מיוחדים וגם בשוקולד מריר .
קיבלתי לסקירה את המשלוח המקסים והמבטיח הזה :
2 חפיסות של פתי בר בטעם קרמל – ו- 2 חפיסות של פתי בר בטעם שוקולד מריר .
בכל חבילה נמצאות 2 אריזות של הביסקוויטים ובכך נשמרת טריות מקסימאלית.
אסם ממשיכה לרגש ולחדש את מוצריה והפעם זהו חידוש בטעמים של פתי בר, מוצר וותיק ורב מוניטין, המוכר והאהוב עלי עוד משחר ילדותי, ואספר לכם בסוד כי גם בקנדה הרחוקה, בה גרתי תקופות לא קטנות בחיי ואפילו בשנים האחרונות, תמיד תרתי אחרי מוצרים של אסם והיום, כמובן, הם ברי השגה אף שם.
הידעתם שפתי בר שוקולד וקרמל, משתלבים מצוין במגוון רחב של עוגות וקינוחים בשל טעמם האהוב על כולם ופריכותם הייחודית המתמזגת באופן מושלם בעוגה .
אני בחרתי לקראת חג השבועות להכין מתכון המשלב את שני הטעמים בעוגת אחת.
המתכון משולב בצילומים …
הכנת גלידה עם פתי בר כבסיס דמקה שחור לבן ובטעמים פתי בר קרמל ופתי בר שוקולד מריר.
ומדיבורים למעשים. הבה ונתחיל בהכנת עוגה בעלת 5 מרכיבים :
אני קוראת לה – עוגת החמסות שלי "5555" (זה נשמע ממש קוד של מיבצע צבאי…)
5 מרכיבים, 5 דקות הכנה, 5 דקות הרכבה, 5 שעות הקפאה .
חומרים :
פתי בר קרמל ופתי בר בטעם שוקולד מריר
1 שמנת צמחית להקצפה של השף הלבן תנובה
1 שקית אינסטנט פודינג וניל של אסם
1 חפיסה 100 גרם שוקולד מריר פרווה
1 חבילה קפואה של פרות יער
ההכנה :
תבנית סיליקון או כל תבנית אחרת (אני בחרתי בתבנית לחם ארוכה) .
- · מרפדים בניילון נצמד את התבנית .
- · מקציפים את השמנת הצמחית עם האינסטנט פודינג וניל (חצי שקית) .
- · ממיסים שוקולד במיקרוגל בזהירות או בכלי (בבן מרי) מעל אדים עם מעט נוזל קצפת צמחית לפני הקצפה .
מרכיבים את עוגת הגלידה :
- · מסדרים את הביסקוויט פתי בר בצורת קוביות דמקה בתבנית שמרופדת בניילון .
- · מורחים או מזלפים את הקצפת עם אבקת אינסטנט פודינג וניל .
- · מפזרים מעל פרות יער קפואים, וקצת מהשוקולד המומס בנגיעות (לא הרבה, לשמור לסוף העוגה) .
- · שוב מניחים מעל הקצפת את הביסקוויט פתי בר עם פרות היער, מכינים 3 קומות .
- · חשוב ויפה לסדר מעל הקודם שהיה קרמל בתחתית ומעליו את השוקולד ושוב קרמל, לסרוגין.
- · ושוב מכינים אותה פעולה רק שבפעם השלישית לא מניחים פרות יער .
- · למרוח מעל את השוקולד המריר המומס ולפזר מעט פרות יער ושברי פתי בר .
- · לסיום, להניח ניילון נצמד מעל לא רופף וישר למקפיא … לפחות ל- 5 שעות .
והרי לכם עוגת גלידה פרווה "יער שחור"
המתכון מקורי שלי, אשר לבטח יהפוך כל אירוח לחוויה טעימה, חגיגית ובלתי נשכחת.
בתיאבון !
אשמח לקבל תגובות ואם הכנתם שלחו תמונות בבקשה.
לאתר אסם לחצו כאן.
נכתב וצולם ע"י לבנה רייזר LEVANA REISER