עוגת גלידה קפואה

עוגת גלידה קפואה – עוגה חגיגית לחגיגת יום הולדת.

בחורה עם מחשב נייד

החגים,על שפע הארוחות שבהם כבר מאחורינו. בין לבין גם חגגתי יום הולדת והכנתי עוגת גלידה קפואה עם שילוב של אוכמניות אדומות מה שיצר מראה מפתה וטעם לא מתוק מדי עם טיפת חמצמצות.

מומלץ להכין את העוגה יום לפני הגשתה.

כל המידות שמצויינות במתכון הן בכוס חד פעמית של שתיה קרה.

מצרכים לבסיס העוגה:

3 ביצים מופרדות

3/4 כוס סוכר

1/4 כוס שמן

2 כפות קמח

1 כפית אבקת אפיה

לשמן מעט את התחתית של תבנית קפיצית 24

לחמם תנור ל 170 מעלות

להקציף חלבונים וסוכר עד קבלת קצף לבן ותפוח.

בעזרת מטרפה להוסיף את החלמונים והשמן ולערבב.

להוסיף קמח ואבקת אפיה ולערבב קלות עד שהקמח נבלע בתערובת.

לצקת לתבנית ולאפות כ-20-25 דקות. לבדוק בעזרת היד שהתחתית מוכנה.

להוציא מהתנור ולצנן.

מצרכים לתערובת הגלידה:

2 שמנת מתוקה

1 קופסה מלית אוכמניות (אני השתמשתי בזו של מימונס)

3/4 כוס חלב

1/2 חבילה  פודינג וניל

להקציף במיקסר את השמנת,החלב והפודינג עד שמתחיל להתקבל קרם אחיד.

להוסיף 4 כפות גדושות מלית אוכמניות ולהמשיך להקציף עד קבלת קרם יציב.

להכניס למקרר ל-10 דקות.

על התחתית האפויה למרוח 2 כפות מלית אוכמניות.

לצקת מעל את כל הקרם שהכנו .

להכניס למקפיא ל- 6 שעות.

להוציא,למרוח עוד שכבת מלית אוכמניות ולהחזיר למקפיא.

אני אוהבת את העוגה במצב קפוא וכך הגשתי אותה. למי שמעדיף קצת פחות קפוא מומלץ להוציא את העוגה מהמקפיא 10 דקות פני ההגשה.

אהבתם והכנתם? צלמו והעלו לדף הנהדר של  סלונה אוכל