עוגת גלידה אגדית שהופכת בקלות לכשרה לפסח

אח"כ הם מציצים פנימה ורואים אם צדקו

אין כמו עוגת גלידה טעימה ופשוטה להכנה.
ללא ביצים וללא אפיה.
ומה הכי יפה? שאפשר בקלות להסב אותה לעוגת פרווה או לכשרה לפסח.
בואו תראו כמה היא פשוטה!
עוגת גלידה כשרה לפסח

המתכון

מצרכים:
2 שרוולי פטי בר או בפסח חבילה וחצי עוגיות יין
100 גרם חמאה/מחמאה
150 גרם שוקולד מריר/חלב (חפיסה וחצי)
2 כוסות חלב (כל חלב אחר יתאים לעוגת פרווה- סויה, שקדים או חלב קוקוס (קרם לא מים) אם אוהבים  וכו')
2 שמנת מתוקה (אם משתמשים בשמנת צמחית כדאי להוסיף עוד כף  סוכר)
אינסטנט פודינג וניל
2 כפות סוכר.
הכנה:
* שוברים את העוגיות לחתיכות גסות ומניחים בתבנית האפיה.
עוגת גלידה כשרה לפסח
* ממיסים: חמאה, שוקולד, כוס חלב ו-2 כפות סוכר , מצננים 2-3 דקות ושופכים על העוגיות.
* מכניסים את התבנית למקפיא לכ-10 דקות  בכדי שהשיכבה תתקשה.
עוגת גלידה כשרה לפסח
* מערבבים כוס חלב, אינסטנט פודינג וניל, 2 שמנת (אם משתמשים בצמחית להוסיף כף סוכר)
*  מניחים את התערובת של שכבת העוגיות שהתקשתה ומכניסים למקרר ל3-4 שעות.
*  בכדי לזרז אפשר להכניס למקפיא לשעתיים.
עוגת גלידה כשרה לפסח
עוד אפשרויות לגיוון:
* להוסיף לתערובת שוקולד צ'יפס, חמוציות, תותים או כל פרי אחר- חשוב להוסיף אותם בערבוב קל לאחר הערבוב הראשוני בבלנדר.
* לקשט את העוגה בשוקולד מגורד, סוכריות או פירות העונה.
אם העוגה במקפיא רצוי להוציא אותה כ-5 דקות לפני ההגשה בכדי שניתן יהיה לחתוך בקלות.עוגת גלידה כשרה לפסח
ומה נשאר?
להתענג על כל ביס!

לימור גרוס-קלינגר
אמא לשלושה מדהימים וכלב אחד. המתבגר המאתגר, ילדת השוקולד רבת האשכולות והפושעת קטנה שרק נראת מפורצלן. הצצה אל עולם האימהות בפרט, הורות בכלל ומה שביניהם... קצת מתכונים והרבה המלצות: ספרים, סרטים, סדרות ועוד. יצירה ורעיונות מקוריים לימי הולדת. בקיצור - אין רגע דל!