עוגת גזר ותבלינים וטעמים מחליטת תה ירוק .

עוגת גזר ותה ירוק

עוגת הגזר הזו נולדה לי ביום אחד של בא לי .

מכירים את בא לי ובא לי ולא יודעים בדיוק מה? אז זה זה .

גזר בשפע בבית כי קניתי בטעות פעמיים מה רע?

וממול עמדה לה קופסת חליטת תה שקבלתי לנסות שח "חוות התבלינים" ריחנית עם לי'יצי בתוכה ואמרתי לעצמי שנכין? יהיה לי חמים ונעים בקור הזה .

אז הכנתי ומעיסוקים רבים שכחתי לשתות והמשקה התקרר לי .

וישולבו השניים לאחת טעימה כל כך .

תראו כמה.

הכנה קלה לעוגה בחושה רכה ועם זאת עם מרקם מיוחד מהשקדים שבה.

אז צריך-לתבנית עגולה 28

5 גזרים גדולים מגוררים גס

2 כוסות סוכר חום בהיר (300 גרם)

כוס  200 מיל חליטת תה של חוות התבלינים האגדית -כזו עם ליצ'י אבל אפשר טעם אחר זה פשוט השתלב מעולה.

מיכל שמנת חמוצה

100 גרם חמאה מומסת בכוס במיקרו

4 ביצים גדולות

350 גרם קמח תופח

50 גרם שקדים משובבים וקלויים במחבת חמה דקותיים

50 גרם צימוקים כהים מושרים בחליטת התה 10 דקות

כפית תמצית וניל

חצי כפית בהרט לעוגיות .הריח מטריף

ההכנה-

בקערה גדולה בוחשים היטב הכל יחד .

מעבירים לתבנית האפיה המשומנת .

אופים כ-40 דקות בחום של 180 מעלות עד שהעוגה מזהיבה .

אם צריך אז עוד כמה דקות .

מצננים היטב ושומרים בטמפרטורת חדר עד האכילה.מפזרים אבקת סוכר למי שאוהב.

מאחסנים במקרר עד 3 ימים ומחממים מעט במיקרו כי טעים יותר כך.

קל,בריא וטעים .

תה ירוקעוגת גזר ותה ירוק 2

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.