חומרים :
50 גרם (2/1 כוס) סוכר דמררה .
לשימון התבנית:
חמאה רכה
לעוגה :
150 גרם (4/3 כוס) סוכר סוגת
100 גרם חמאה בטמפ‘ החדר
2 ביצים קטנות
180 גרם (1 כוס + 2 כפות) קמח תופח של סוגת
120 מ“ל (2/1 כוס) שמנת מתוקה
125 גרם גבינת ריקוטה פרסקה של ”גד“
מ2/1 לימון מיץ וקליפה מגורר
אופן ההכנה :
* מחממים תנור ל160 מעלות. משמנים היטב תבנית בחמאה רכה ומפזרים שקדים פרוסים (הם יידבקו לחמאה).
* שמים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה ומערבלים 5 דקות לקרם אחיד.
* מוסיפים ביצים בהדרגה ומערבלים עד שהן נטמעות בקרם.
* כשהמסה אחידה מוסיפים לסירוגין קמח תופח, שמנת מתוקה וריקוטה (שליש כמות בכל פעם)
* מערבלים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים מיץ וקליפת לימון ומערבלים עד שהם נטמעים.
* יוצקים את התערובת לתבנית.
* אופים 35-40 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ בה יוצא מעט לח.
* מצננים את העוגה לחלוטין ומחלצים מהתבנית.
חג שבועות שמח .