עוגת גבינת ריקוטה פרסקה – מחלבות גד

13432381_859387630871308_5914186550692014540_n

עוגת גבינה ריקוטה פרסקה של מחלבות גד.

 13393995_859721664171238_6636228801359074639_n

חומרים :

50 גרם (2/1 כוס) סוכר דמררה .

לשימון התבנית:

חמאה רכה

לעוגה :

150 גרם (4/3 כוס) סוכר סוגת

100 גרם חמאה בטמפ‘ החדר

2 ביצים קטנות

180 גרם (1 כוס + 2 כפות) קמח תופח של סוגת

120 מ“ל (2/1 כוס) שמנת מתוקה

125 גרם גבינת ריקוטה פרסקה של ”גד“

מ­2/1 לימון מיץ וקליפה מגורר

אופן ההכנה :

*  מחממים תנור ל­160 מעלות. משמנים היטב תבנית בחמאה רכה ומפזרים שקדים פרוסים (הם יידבקו לחמאה).

*  שמים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה ומערבלים 5 דקות לקרם אחיד.

*  מוסיפים ביצים בהדרגה ומערבלים עד שהן נטמעות בקרם.

*  כשהמסה אחידה מוסיפים לסירוגין קמח תופח, שמנת מתוקה וריקוטה (שליש כמות בכל פעם)

*  מערבלים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים מיץ וקליפת לימון ומערבלים עד שהם נטמעים.

*  יוצקים את התערובת לתבנית.

*  אופים 35-­40 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ בה יוצא מעט לח.

*  מצננים את העוגה לחלוטין ומחלצים מהתבנית.

 

חג שבועות שמח .

 

 

עריכה לבנה רייזר  – LEVANA REISER