עוגת גבינת אורדה ותותים

עוגת תות מעל

לתחתית-
ביסקוטים לכיסוי תבנית קפיצית 28 מרופדת נייר אפייר רק בתחתית .
מרטיבים בחלב עם ליקר טוב אני השתמשתי באפרסק .
למלית –
750 גרם גבינת אורדה-קש של גד וטריה-לטעום לפני הקניה  כי טעמה חשוב שיהיה שמנתי ולא חמצמץ.
15 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
2  מיכלים שמנת חמוצה
1  מיכל שמנת מתוקה
שקית ג'לטין מומסת בחצי כוס מים חמים
  2 כפות סוכר .
ההכנה –
מקציפים את כל  המרכיבים ללא הג'לטין ובסוף  התהליך בוחשים אותו פנימה .
 מניחים מעל הביסקוטים
לציפוי –
 חפיסת ג'לי בטעם תות שמכינים עם פחות חצי כוס ממה שכתוב על האריזה .
לצנן מעט
כשהתקרר והחל להיקרש להקציף עם כף שמנת מתוקה .זה משנה את צבעו  של הג'לי לורוד יפה .
מסדרים על המלית תותים שנחתכו באמצע לספר.
לא מסירים עוקץ .
מציפים מעל את הג'לי שעדיין נוזלי אך סמיך.
מקררים לפחות 4 שעות .
טעם גנעדן.  לא מחליפים גבינה כי זה טעמה המיוחד של העוגה הנפלאה הזו .
.

 

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.