עוגת גבינה שחור-לבן

בקיץ הזה תלבשי לבן (ושחור) כמילות השיר של נעמי שמר, העוגה היא כמו שיר שמתנגן בפה, תוך מתיקות עדינה עם מרירות משכרת. עוגת גבינה שהיא שיר שאין לו סוף…

 

13331039_10207811809067988_8053227024410305502_n

לתחתית: (תבנית 24")

שרוול של ביסקוויט פתי בר שוקולד (אסם)

100 גרם חמאה מומסת

לשכבת הגבינה:

400 גרם שוקולד לבן מומס

2.5 קופסאות של גבינת שמנת – גד (סה"כ 500 גרם גבינה)

2 ביצים

כפית תמצית ווניל איכותית או תוכן של מקל ווניל (עדיף)

*** לאוהבים מתוק במיוחד – להוסיף 2 כפות גדושות סוכר (אני לא הוספתי וזה היה מעולה לדעתי!)

לציפוי:

200 גרם שוקולד מריר

200 גרם שמנת מתוקה

13312685_10207811809227992_459800444758473041_n

להכנה:

1. לטחון את הפתי במג'ימיקס ולערבב עם החמאה. להעביר לתבנית אפייה, להדק היטב ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 7 דקות.

2. לערבב את כל חומרי המלית בעזרת מטרפה. לצקת על התחתית האפויה ולאפות 35 דקות. העוגה נראית ומרגישה רוטטת. היא זהובה ובשוליים קשה יותר זה בסדר גמור! לצנן במקרר לפחות 3 שעות.

3. להמיס במיקרו שמנת מתוקה ושוקולד מריר. לערבב עד שיהיה הומוגני. לשפוך על העוגה ולהעביר לקירור שוב.

4. לאחר הצינון, ניתן לעטר לפי יציר דמיונכם.

ב ת א ב ו ן!