עוגת גבינה, שוקולד, שקדים וקדאיף

עוגת גבינה ושוקולד לבן של דורית ברקוביץ מקהילת רגע מתוק. עוגה עשירה, מעוטרת בשיערות קדאיף ודובדבנים, קייצית ונפלאה

צילום: דורית ברקוביץ

דורית ברקוביץ היא הזוכה באתגר השבועי עם המתכון המיוחד לעוגת גבינה ושוקולד מעוטרת בשיערות קדאיף. עוגה משגעת שיש להכין יום מראש על מנת שתתייצב.

רוצות גם לזכות? הצטרפו לקהילת רגע מתוק  בפייסבוק.

 

צילום: דורית ברקוביץ
צילום: דורית ברקוביץ

עוגת גבינה, שוקולד, שקדים וקדאיף

המצרכים:

חומרים לשכבות:

130 ג' (2 כוסות) אטריות קדאיף

60 גר' חמאה מומסת

40 ג' (5 כפות) אבקת סוכר

80 ג' (1 כוס) שקדים לבנים פרוסים

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות. מערבבים את כל החומרים בעדינות ומשטחים ע"ג תבנית מרופדת בנייר אפיה. אופים כ 8-10 דקות עד להזהבה. מצננים. מחלקים את התערובת לשלוש .

חומרים למלית הגבינה:

1/2 ק"ג גבינה לבנה 5% (רצוי לסנן) בטמפ' החדר

225 גר' גבינה שמנת טבעית  בטמפ' החדר

60 ג' שמנת חמוצה

3/4 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל איכותית

גרידת לימון (3 זסטים)

100 ג' שוקולד פרה לבן קצוץ

250 מ"ל שמנת מתוקה מוקצפת עם 2 כפות אבקת סוכר (לקצפת יציבה אך רכה)

לקישוט: דובדבנים ומטבעות שוקולד לבן

אופן ההכנה:

מערבבים את הגבינות והשמנת החמוצה, מוסיפים את הסוכר, תמצית הווניל וגרידת הלימון ומערבבים. ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל במחזורים של 30 שניות (למנוע חריכה) ומערבבים עם תערובת הגבינות. מקפלים את הקצפת אל תוך תערובת הגבינות.

הרכבת העוגה:

מרפדים בשקף מסגרת תבנית 26 (אפשר גם בתבנית 24 אם רוצים עוגה גבוהה יותר).

משטחים 1/3 מתערובת הקדאיף בבסיס התבנית, מהדקים מעט ויוצקים מחצית מתערובת הגבינות. מפזרים מעל 1/3 נוסף מתערובת הקדאיף ויוצקים את יתרת תערובת הגבינות. מכסים ביתרת הקדאיף שנותרה. מפזרים את הדובדבנים ומטבעות השוקולד ומכניסים לקירור.