עוגת גבינה קרמל ושקדים – ללא אפייה

עוגת גבינה קרמל ושקדים שלמה

לפני כל חג המוח שלי עובד שעות נוספות. מה להכין? איך לחדש? איך להפתיע? לפני חג השבועות הראש עובד בכיוון המוצרים הלבנים וגם קצת ירוק ואדום, ופסטות… חחח, אבל זה כבר לפוסט אחר.

הפעם נעסוק בלבנים המתוקים. בעוגות הגבינה המושחתות שהורסות כל ניסיון לשמור על הגיזרה. נכון, אפשר להימנע לחלוטין, אפשר לאכול רק כאלה שהן עם תחליפי סוכר ויוגורט. אולם, אני בעד הדבר האמיתי, השפוי, כמובן. מה הפתרון שלי? מינונים ואיזונים. הכל במידה. פרופורציות. רוצים לאכול עוגת גבינה? שומרים על האיזון בארוחה. הרבה ירקות, טריים, מבושלים, אפויים, קצת פשטידות עם שיבולת שועל  ודגנים מלאים, חופן של קיטניות ומעט פסטה על בסיס שמן זית והכל בסדר. אני לא בעד קיצוניות. זוהי דרך חיים וקשה מאד לשמור על אורח חיים קיצוני עם הימנעות מוחלטת מדברים מסויימים. אחרי החג, לקראת הקיץ נעשה כבר צמצום נזקים עם שעועית מאש ואורז מלא.

נחזור לעוגות הגבינה. מה כבר ניתן לחדש? אולי להכין קינוחי כוסות, שמאד פופולריים השנה (האם עבר כבר טרנד הצנצנות?), או עוגת גבינה קרה, משהו שונה מעוגת הגבינה פירורים המנצחת שלי  או בגרסת הדיאט – סקיני שלה. האם להכין עוגת גבינה אפויה, גבוהה כזו ונמסה בפה? עוגת גבינה ניו-יורק? או לעשות טוויסט על עוגת השמרים הכנענית שלי? העוגה הזו שכבשה את הרשת ואת ישראל אהרוני? מחפשת בבלוג שלי ורואה שיש לי גם עוגת גבינת ריקוטה לימונית מדהימה, וגם עוגת גבינה אוריאו. הנה כך, על הדרך עשיתי לקט של עוגות הגבינה מהבלוג שלי.

גלגלי המוח מסתובבים ונעצרים לרגע כששליח מצלצל ומביא לי פתיבר קרמל של אסם להתנסות. טוב, יש התחלה. ויש נושא: קרמל. עכשיו נשדך לזה גבינה, נוסיף שקדים ונצא לדרך. נראה מה יצא… התוצאה היתה מדהימה. הנה היא לפניכם:

מה זה מדהימה? אין לתאר, באמת, ולא רק אני אומרת.

"כזו, בדיוק כזו אני רוצה ליום הולדתי. תרשמי שלא תשכחי עד אוגוסט, כן?" זה מה שהמלך אמר לי אחרי שנתתי לו פרוסה לטעום. חייכתי חיוך גדול, העלתי תמונה לאינסטגרם ולפייסבוק וישבתי לכתוב את המתכון. כי מתכון שלא נכתב לא נחשב. נכון?

עוגת גבינה קרמל ושקדים

המרכיבים לתבנית בקוטר 24

לתחתית הביסקוויטים

  • 250 גרם (שרוול) פתי בר בטעם קרמל (אסם), פחות 3 כפות אותן נשמור לציפוי
  • 80 גרם חמאה מומסת

למוס הגבינה

  • 2 שמנת מתוקה לקצפת 32%
  • 2 גבינה 5%
  • 1 פודינג וניל (אינסטנט)
  • 3 כפות אבקת נוגט (להשיג בחנויות המתמחות. אם אין, ניתן להשתמש באבקת שקדים)
  • 3 כפות סירופ קרמל (להשיג בחנויות המתמחות, מיובא מהולנד. אם לא משיגים, ניתן להשתמש בסירופ מייפל)
  • 2 כפות חלב

לציפוי

  • 3 כפות ביסקוויט פתי בר קרמל טחון (ששמרנו מהתחתית)
  • 3 כפות סירופ קרמל (או מייפל)

לשקדים מקורמלים

  • 10 גרם חמאה
  • 50 גרם שקדים פרוסים
  • 2 כפיות סירופ קרמל (או מייפל)

אופן ההכנה

תחתית: לטחון במעבד מזון את הפתי בר לפירורים דקים, להוציא כמות של 3 כפות ולשמור לציפוי ואת היתר לערבב עם החמאה המומסת.

לשטח את הפירורים הלחים בתחתית תבנית אפייה קפיצית (או רינג). להדק היטב ובצורה אחידה (אני נעזרת בתחתית של כוס). להכניס את התבנית להקפאה.

שקדים מקורמלים: להמס בקלחת את החמאה על להבה נמוכה ולהכניס פנימה את השקדים. לטגן עד שמתחילים להזהיב, להוריד מיד מהכיריים ולהניח את הקלחת בקערה עם מים (כך שתחתית הקלחת תתקרר). להוסיף את סירופ הקרמל לערבב ולצנן. לשמור במקרר עד להרכבת העוגה.

מוס גבינה: להקציף שמנת מתוקה, חלב, פודינג וניל, אבקת נוגט וסירופ קרמל עד לקבלת קצפת. בקערה נפרדת לטרוף מעט את הגבינה לצורך ריכוך ו להוסיף אותה לתוך הקערה עם הקצפת. לערבב יחד עד לקבלת מוס גבינה.

הרכבת העוגה: לצקת את מוס הגבינה הקרמלי על גבי התחתית, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקפיא לכמה שעות (אפשר לילה) לצורך התייצבות.

כשהעוגה התייצבה, לערבב יחד את מרכיבי הציפוי ולמרוח על פני העוגה. לפזר מעל את השקדים המקורמלים, להמתין 10 דקות עד שהעוגה תפשיר מעט ולפרוס למנות בעזרת סכין חדה.

בתיאבון!

חיים וטעים!

עוגת גבינה קרמל ושקדים חתוכה

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.