לחג השבועות, השנה 2014 החלטתי להפחית שומנים ככל האפשר
את העוגה הכנתי לראשונה לפני שנים בגבינות עתירות שומן
העוגה לא פחות עשירה בטעמים רכה קלילה וטעימה
אפשר להכין כל ימות השנה לא רק לשבועות
עוגה מקסימה לארוחות – חלביות
לימי הולדת, אירוח וחגים
בתאבון !
עוגת גבינה קרה עם שוקולד ופירות יער וקצפת.
את העוגה הכנתי ממוצרים שקיבלתי להתנסות , גילוי נאות ותודות לכולם על המתנות שקיבלתי לחג השבועות, תודה רבה לכל היחצניות ששלחו .
תודה לחברות: "תנובה" "הדר" "מזולה" "אסם" תבניות אפייה ""Food appeal ודודו אוטמזגין .
ועכשיו: קדימה … למטבח להכנת העוגה …
ציוד :
תבנית קפיצית בגודל '24 ונייר אפיה לתחתית.
שקף ל- סביב לעוגה.
מצרכים :
150 גרם פירורי ביסקוויט "הדר" לעוגות ואפיה.
50 גרם חמאה או מזולה בטעם חמאה רכה.
מלית :
1 (500 גרם) שמנת מתוקה להקצפה.
1 אינסטנט פודינג וניל שוקולד לבן "אסם".
1 קופסה (500 גרם) גבינה לבנה 5% תנובה.
1 קופסה גבינת (250 גרם) שמנת נפולאיון 16% טבעי "תנובה".
2/3 כוס סוכר דק.
1 כפית תמצית וניל.
1 שקית ג'לטין
1/4 כוס חלב קר 3% "תנובה"
לקישוט:
1/4 כוס שמנת מתוקה
1 חפיסת (100 גרם) שוקולד מריר איכותי 60% מוצקי קקאו.
1 חבילה פירות יער קפואים או כל פרי כאוכמניות ותותים, אפשר טרי.
1 ג'לי בטעם תות או כל טעם שאוהבים.
אופן ההכנה :
- לערבב במעבד מזון את פירורי "הדר" עם החמאה או המרגרינה "מזולה" בטעם חמאה, לפירורים כמו חול רטוב.
- בתבנית קפיצית לשים נייר אפיה בתחתית ולהניח את הפירורים. להדק בכפות הידיים.
- לתת לתבנית לנוח במקפיא עד הכנת המילית.
- להקציף את השמנת המתוקה להקצפה, ואינסטנט פודינג וניל שוקולד לבן אסם עד קבלת קצף יציב.
- לערבב את (2) הגבינות עם הסוכר ותמצית הוניל עד למירקם רך .
- לערבב את הג'לטין בכוס חלב קר ולתת לנוח 20 דקות . לקראת ערבוב לגבינות מחממים במיקרו כמה שניות לא יותר מידי.
- מאחדים את הקצפת והגבינות יחד, מוסיפים את הג'לטין שהוא חמים כמה שניות במיקרוגל ומעורבב בזרם דק כדי Lלאחד את כל הגבינות והקצף.
- לסדר שקף מסביב לתבנית, לצקת את הגבינה לתבנית ולתת לנוח במקרר לילה או לכמה שעות במקפיא.
- להכין את הגאנש שוקולד: בקערה לחמם את השמנת המתוקה במיקרוגל, להוסיף קוביות שוקולד לתת לנוח 5 דקות, על לא לחמם שוב, ערבב למרקם של נוזלי שוקולד ולשפוך במרכז העוגה את כל הגאנש שוקולד ולהזיז בצורה סיבובית את התבנית שכל השוקולד יתפזר שווה מסביב לדפנות. במרכז שישאר חלק לא לגעת ולתת לנוח במקרר.
- להכין ג'לי לפי הוראות ההכנה להוסיף פירות יער קפואים ולהניח מעל השוקולד בעוגה .
- להחזיר למקרר למנוחה רק לפני ההגשה. אפשר לקשט בקצפת ואבקת אינסטנט פודינג וניל (לא חייב)
טיפ:
- אני מכינה עוגת גבינה יומיים לפני ההגשה ובמקפיא מורידה +2 שעות לפני ההגשה
- אפשר להקפיא גם עם התוספות שוקולד וג'לי.
- אפשר להכין את העוגה עם פירורים כמו בתחתית מעל או רק שוקולד וקישוט או בלי קישוט.
המתכון נכתב וצולם על ידי לבנה רייזר LEVANA REISER
אשמח אם תבקרו אצלי בדף הקבוצה "מאפים קינוחים אוכל ביתי ועוד … "