עוגת גבינה קרה משגעת

עוגת גבינה קרה בשלושה טעמים. גם חגיגית, גם יפה ובוודאי מאוד מאוד מאוד טעימה 🙂

DSC_0496

יום הולדת שנה לבלוג שלי. את יום ההולדת רציתי לחגוג באופן חגיגי במיוחד 🙂 חיפשתי עוגה שתראה יפה, ובעיקר שתהיה טעימה באופן יוצא מהכלל.  החלטתי להכין עוגת גבינה בשלושה טעמים ושלושה צבעים. היא יצאה כל כך טעימה שבוודאי אכין אותה גם לימי ההולדת של ילדיי. 🙂 מזל טוב לי ולבלוג שלי 🙂 🙂 ההוראות מאוד מדויקות ואולי זה יראה מסובך, אבל זה כל כך לא…. לא להיבהל לנסות לא תתאכזבו!

DSC_0469

לכו אחריי צעד אחרי צעד ותראו כמה פשוט להכין את העוגה:

המצרכים:

לתחתית:

2 ביצים שלמות

2 כפות שמן

2 כפות סוכר

2 כפות קמח תופח

למלית הגבינה:

750 גרם גבינה לבנה 5%

500 סמ"ק שמנת מתוקה

1 גבינת פילדלפיה (אני שמתי פילדלפיה לייט אפשר גם סימפוניה 5%)

1 אינסטנט פודינג וניל

1 כוס סוכר

2 כפות מחית פטל (קונים בחנויות מתמחות או מהמחיות שמוכרים בסופרים)

2 כפות מחית אוכמניות (קונים בחנויות מתמחות או מהמחיות שמוכרים בסופרים)

14 גרם ג'לטין (שקית)

70 סמ"ק מים

לקישוט מעל:

1 שמנת מתוקה

2 כפות סוכר

1 אינסטנט פודינג וניל

2 כפיות מחית אוכמניות

להכנה:

1. התחתית: במיקסר עם וו הקצפה להקציף את הביצים, הסוכר והשמן יחד עד שמתקבלת הקצפה בהירה ותפוחה. להוסיף את הקמח בתנועות קיפול. לשים לב שלא יישארו גושים של קמח בבלילה. להעביר לתבנית עגולה מס' 26 ולאפות בחום של 180 מעלות למשך 10-15 דקות או עד שהתחתית מוכנה. לצנן אותה היטב!!!!

2. למלית: לשים בקערת המיקסר עם וו הקצפה את השמנת המתוקה, הסוכר, אינסטנט פודינג וניל ולהקציף עד שמתקבלת קצפת יציבה וקשה. להוסיף את הגבינות ולסובב עוד מספר סיבובים רק עד איחוד.

3. לשים בקערה קטנה את הג'לטין עם 70 סמ"ק מים קרים. להמתין 5 דקות. אחרי 5 דקות להכניס למיקרוגל לדקה – עד שמתקבל נוזל. לחלק את הנוזל ל-3. (יוצא 60 סמ"ק לכמות 1).

4. לחלק את מלית הגבינה ל-3 קערות (יוצא 500 גרם לכמות). בקערה אחת להוסיף 2 כפות מחית אוכמניות ולערבב בקיפול, בשנייה מחית פטל שוב לערבב בקיפול ואת השלישית להשאיר כמו שהיא.

DSC_0462

DSC_0464

5. נתחיל להרכיב את העוגה. שכבה ראשונה מחית האוכמניות: לערבב את הג'לטין עם מחית האוכמניות ולשפוך על התחתית. ליישר רצוי בעזרת פלטה (לא חובה). לקרר בין שכבה לשכבה 1/4 שעה במקפיא. להמשיך עם השכבה הבאה באותה שיטה (שכבת הפטל) ולבסוף עם שכבת הגבינה.

DSC_0465

DSC_0466

*******אופן עבודה עם ג'לטין: חשוב מאוד לדעת שהג'לטין יוצא חם מהמיקרוגל. על מנת שהמלית תהיה חלקה וללא גושים (כמו קוטג') יש לעשות השוואת טמפרטורה. ואיך עושים את זה? לתוך קערת הג'לטין החם שמים שליש ממלית הגבינה. מערבבים היטב עם מטרפה. לאחר שהכל מעורבב שופכים את הגבינה עם הג'לטין ל2/3 הגבינה שנותרה. מערבבים היטב עם מטרפה.

6. לעיטור: להקציף את השמנת עם האינסטנט והסוכר לקצפת יציבה וקשה. לזלף בעזרת צנטר חלק עיגולים. להשאיר חצי כמות קצפת ולערבב אותה עם מחית אוכמניות, לעטר איתה את  העוגה.

DSC_0480

8. לקרר את העוגה לפני ההגשה ככשעתיים במקפיא. היא יותר ממושלמת!

ועכשיו…… שיר קטן לכבוד יום ההולדת הגדול:

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב