כבר שני עשורים אני אופה את עוגת הגבינה הזו בידיוק אותו הדבר . במתכון המקורי הגבינה הייתה 9% אני מיד הורדתי ל5% וכיוון שאני לא אוהבת מתוק מידי הורדתי את כמויות הסוכר .
וכך העוגה הזו היא עוגת הבית שלנו, אין אירוח שהיא לא מככבת ותמיד שאני מוזמנת יודעים להזמין גם את עוגת הגבינה שלי איתי.
וכך ביום שלישי האחרון אירחתי קבוצה של חברות נפש מתקופת כהונתנו כיוריו״ת במעגלי נשים –
(מעגל נשים ישראל הינה עמותה התנדבותית א-פוליטית הקיימת בעולם כולו, כולנו בהתנדבות מלאה מסייעות לאוכלוסיות קשות יום ,משפחות מצוקה,נשים מוכות,ילדים בסיכון,ניצולי שואה, אני מתנדבת במעגל נשים 911-כ.שמריהו הרצליה כ15 שנים.
ויש לנו ארוע התרמה קטן בדרך שכל הכנסותיו למשפחות קשות יום כל הפרטים בעמוד הפייסבוק שלנו – מעגל 911-כ.שמריהו הרצליה ).
כל אחת מהחברות הביאה משהו קטן לנשנש הרי אין מפגש חברות בלי אוכל. ואני כמובן הכנתי את עוגת הגבינה המפורסמת שלי.
המצרכים
לבצק:
1/3 כוס סוכר
1.5 כוס קמח תופח
150 גר׳ חמאה רכה חתוכה לקוביות
3 חלמונים
למלית:
2 שמנת מתוקה
3/4 כוס סוכר
1/2 אינסטנט פודינג וניל
750 גר׳ (3 קופסאות) גבינה לבנה 5%
אופן ההכנה:
במעבד מזון מערבבים את כל חומרי הבצק
משטחים 2/3 מהבצק בתבנית עגולה
1/3 מהבצק בתבנית שטוחה בצד
אופים כ15 דקות מוציאים מהתנור ומקררים כ20 דק׳
מכינים את הבלילה שופכים אותה בתבנית העגולה
את 1/3 בצק שאפינו בצד מפוררים מעל הבלילה .
מכניסים למקרר ל3 שעות לפחות.
בתיאבון!