עוגת גבינה אפויה ועשירה שמכינים בקלי קלות. עוגה חגיגית ומרשימה עם תחתית מבצק פריך ועליה מלית אפויה של גבינות שמנת וריקוטה בניחוח וניל.
מעל הכל קרם מפנק ואוורירי. אני מבטיחה לכם שלא תפסיקו ליישר אותה, מהרגע שתטעמו את הביס הראשון.
עוגה שההכנה שלה מהירה. הכנת בצק בחמש דקות. מלית גבינות בערבוב קליל ולתנור.
תכינו שתי קערות נקיות, כוס מדידה, כף לערבוב ואפשר להתחיל.
החומרים לבצק:
3 וחצי כפות סוכר
1 כוס ורבע קמח רגיל
120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
1 ביצה
אופן ההכנה:
לערבב היטב את חומרי הבצק. אפשר לערבב בכף רגילה. אפשר לערבב במיקסר את הבצק עם וו לישה או פשוט ללוש ידנית עד לקבלת בצק.
בתחילה הבצק ייראה כמו בצק פירורים.
לאחר שהחמאה תתחמם מעט מהערבוב, כל הפירורים יתאחדו ויתקבל כדור בצק רך, חלק ואחיד.
את הבצק יש לרדד על גבי תבנית משומנת בנדיבות בחמאה. כעת יש לדקור את הבצק קלות בעזרת מזלג ולאפות בתנור באפייה עיוורת (אפייה חלקית) כרבע שעה בחום בינוני.
בתום האפייה יש להוציא את התבנית מהתנור ולצנן מעט בטמפרטורת החדר.
כעת נכין את מלית הגבינות.
מלית הגבינות:
2 גביעי גבינת שמנת ניו יורק של "מחלבות גד" 30% שומן
שליש מיכל גבינת ריקוטה פרסקה של "מחלבות גד"
1 כוס סוכר
4 ביצים
1 כף תמצית וניל משובחת
ממשיכים באפייה:
מערבבים היטב את כל חומרי מלית הגבינות למרקם אחיד ודי נוזלי.
לשפוך את המלית מעל שכבת הבצק האפויה חלקית שהצטננה קלות.
להחזיר את התבנית לתנור ולאפות את העוגה בחום של 175 מעלות כ-50 דקות, עד שהעוגה מתייצבת ומקבלת צבע יפה ומעט זהוב.
מומלץ לוודא שהעוגה התייצבה היטב ואיננה נוזלית במרכז.
את העוגה ניתן לקשט בקרם:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב
להקציף את שלושת המרכיבים במיקסר עד לקבלת קרם יציב ורך.
מעל הקרם ניתן לפזר תותים, שוקולד מגורר, אגוזים קצוצים או כל מה שאתם אוהבים.
אני זילפתי קישוטים מהקרם. פיזרתי מעל פרחי הזילוף שוקולד מריר מגורר ולבסוף קישטתי בשוקולד פררו-רושה.
הטעם המיוחד והנימוח של העוגה הוא בזכות הבחירה בגבינת שמנת בעלת מרקם עשיר ושמנתי. בחרתי בגבינות מסדרת ניו יורק 30% ובגבינת ריקוטה פרסקה עם הטעם האיטלקי והמעודן של מחלבות גד. העוגה שהתקבלה יצאה מאוד רכה ונימוחה, נפרסה בקלות לפרוסות והשילוב בין שתי הגבינות יצר עוגה מעודנת ומאוד חגיגית.
אתם מוזמנים לנסות ולאפות את עוגת הגבינה בעצמכם וכמובן לשתף אותי בתוצאות.
בתיאבון ובהצלחה.
———————————————————————————————————————————————————————————-
אהבתם את המתכון? מוזמנים להירשם כעוקבים לבלוג שלי.
פשוט ליחצו על הכפתור: עקבו אחרי… ותמשיכו ליהנות מהמתכונים.