עוגת גבינה עם בננה, ריבת חלב ופקאן

עוגת גבינה מהממת, עם שילוב של כל מה שאני אוהבת בעוגה – היא טעימה בטירוף, הכי קלה להכנה, בריאה וספורטיבית – מלאה בחלבון, מזינה, משביע, טעימה ומצוינת לגזרה. אז, רוצו להכין וליהנות

בעקבות ההצלחה של עוגת גבינה "קוקו-לוקה" קיצית וקלילה עם מנגו, המשכתי לשחק עם המתכון

וקיבלתי עוגת גבינה מהממת וטעימה בטירוף, הכי קלה להכנה שיש – בלי לחתוך,

להקציף ולקחת יום חופשה לניקיון אחר כך – פשוט מערבבים הכל במיקסר – ולתנור!

תיהנו מפרוסת עוגה הזו באחת מארוחות ביניים שלכם, או כארוחה קטנה לפני האימון (30-60 ד' לפני),

או ארוחת לילה קלה וטעימה. וזה בדיוק מה שאני אוהבת בעוגה הזו – היא בכלל לא משמינה,

להפך, היא מצוינת למטרות הכושר וגוף בריא, היא משביעה בגלל תכולת חלבון גבוהה ופחמימות

מורכבות "טובות" וסיבים – בננה ומעט סולת מלאה, ומעניקה כל מה שצריך, גם שומנים בריאים – פקאן וקוקוס.

כך אני ואתם יכולים לשלב ולהינות מהעוגה הזו במהלך היום בתחושה הכי טובה.

זמן ההכנה – 5 דקות

מצרכים:

2 בננות
גבינה לבנה 750 ג' (או ריקוטה, טוב טעם, טבורוג)
3 ביצים
כף וחצי – שתיים של ריבת פטל (או ריבה אחרת / סילן)
2 כפות קוקוס טחון
כף סולת מלאה
לקישוט:
חופן פקאנים קצוצים (אפשר במיקסר או ידני)
2-3 כפיות של ריבת חלב
.
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל המצרכים במיקסר
2. מעבירים לכלי בגודל קטן- בינוני (כדי שיצא גבוה)
3. אופים בתנור מחומם בראש ב-175 מעלות למשך 50-60 דקות.

4. לקישוט מורחים למעלה שכבה של ריבת חלב (או ריבה) ומפזרים פקאנים קצוצים.
.
שדרוגים אפשריים:
– אם אין ריבת פטל אפשר להשתמש בכל ריבה, או סילן תמרים, או סוכר חום
– אפשר להשתמש בגבינת טוב-טעם, גבינת טבורוג או ריקוטה
– לגבי קוקוס טחון – אם אתם פחות אוהבים קוקוס, אל דאגה – לא מרגישים אותו בתוך העוגה,
או שאפשר להוסיף כף סולת נוספת.
תיהנו מהעוגה הזו, אני עצמי פיתחתי תיאבון תוך כדי כתיבה, אז אני הלכתי להכין עוגה
ואתם תכינו לעצמכם גם אחת כזו ותספרו לי איך היה

.
בהרבה אהבה,
ג'ני